Загинув у жорстокому бою. В мережі показали воїна, що воював у АТО

    2033

    18 липня від численних осколкових поранень поблизу Зайцева Бахмутського району Донецької області загинув 22-річний Золтан Балаж.

    Служив у 2-му батальйоні 128-ї бригади. Родом з селища Королево Виноградівського району Закарпаття.

    Begemot, begemot.media, Begemotmedia, новини, Україна, Золтан Балаж, АТО, ВСУ, Донбас

    “Бій з проросійськими бойовиками, який супроводжувався потужними артобстрілами, тривав вчора кілька годин. Близько 20:30 відбувся черговий обстріл позицій бійців ВСУ, ймовірно, з мінометів або РПГ. Виноградівець Золтан Балаж ніс бойове чергування в районі Зайцевої, де і тривав бій. Там боєць отримав численні осколкові поранення, не сумісних з життям”, – офіційно підтвердили в 128-й бригаді виданню Mukachevo.net.

    У Facebook користувачі залишають десятки і історій про Золтана.

    «Цей хлопчик сьогодні загинув. А ви продовжуйте слухати про примирення».

    «Дитина за віком, людина по суті».

    “Який ідіотизм: лайкають співчуття, обіцяємо пам’ятати. І живемо кожен своїм життям далі, а дитини немає і ніколи, ніколи, ніколи не буде! Прости нас, хлопчик, бо це ми тебе відправили туди, все разом. Ми всы – своїми діями або бездіяльністю призвели до цієї війни”.

    «Читала, що звикаємо до смерті – немає, це неможливо! Такі хлопці гинуть !! Починаю вірити, що хтось спеціально вбиває світлих і кращих. Йому б жити і жити. Підлий час…».

    «Цьому красивому сильному хлопцю не потрібен був “безвізовий” – він угорець за національністю, з прикордонного міста. Вільно володів угорською. Міг спокійно перетинати кордон, виїхати на роботу в Євросоюз. Отримати без проблем і вид на проживання і паспорт в Угорщині. І в наш меркантильний час його б ніхто не засудив. Але він свою країну не залишив. Він повірив, що його Батьківщина – це наша молода і не в усьому облаштована Україна. Не можна забувати ці імена».

    У 22-річного Золтана Балажа вдома залишилися дружина і 2-річна дочка.