В УГКЦ розповіли, як відбуватиметься прощання з Любомиром у Львові та Києві

    116
    Прощання з блаженнійшим єпископом-емеритом Української греко-католицької церкви Любомиром Гузаром відбуватиметься у Львові та Києві, після чого його поховають у столиці в патріаршому соборі Воскресіння Христового

    Про це повідомив голова Української греко-католицької церкви блаженнійший Святослав, пише Еспресо.

    читай Слова Любомира Гузара, які потрібно пам’ятати кожному українцю

    “Зараз траурний кортеж вирушає до Львова, де він народився та мешкає його родина, де 21 січня 2001 року він зійшов на престол Києво-Галицьких верховних архієпископів і очолив нашу церкву. Львів’яни та всі люди доброї волі зможуть попрощатися з блаженнійшим Любомиром у п’ятницю та суботу, 2-3 червня”, – розповів клірик.

    Собор у Львові буде відкрито цілодобово для бажаючих попрощатися.

    “Сьогодні тіло блаженнійшого Любомира прибуде до архікафедрального собору св. Юра близько 19:00. Завтра о 10:00 буде відслужено заупокійну божественну літургію. Собор буде відкрито вдень і вночі. У суботу о 9:00 ми відслужимо архієрейську літургію і розпочнеться скорботна хода вулицями Львова, яка завершиться в храмі Архістратига Михаїла монастиря монахів студійського уставу”, – додав блаженнійший Святослав.

    Уранці в неділю, 4 червня, тіло Любомира Гузара прибуде до патріаршого собору Воскресіння Христового. Кияни та гості міста зможуть попрощатися з Любомиром упродовж неділі та понеділка зранку.

    “У понеділок об 11:00 відбудеться скорботна літургія з чином погребіння. Блаженнійший Любомир буде похований у патріаршому соборі Воскресіння Христового, в його крипті”, – підсумував священик.