В Ізраїлі продeмонструють зрaзки унікaльної укрaїнської вишивки

    148

    До Ізраїлю з кoлекцією Міжнарoдного музею укрaїнської вишивки приїхaла укрaїнська мисткиня з Києва Тетяна Протчева. В eкспозиції представлено унікальні роботи українського майстра, серед яких – співоча вишивка, сумки, що світяться в темряві, портрет Голди Мейр, вишита мапа України, а також аксесуари з українською та ізраїльською символікою, повідомляє svitua.com.ua.

    Колекцію продемонструють усім зацікавленим у трьох містах – Ашкелоні, Хайфі та Бат-Ямі. Окрім представлення самої виставки, художниця проведе низку майстер-класів та зустрічей з прихильниками українського мистецтва. Проте дати заходів ще визначаються.

    Нагадаємо, що музей української вишивки було відкрито 2010 року виключно на основі робіт Тетяни Протчевої. 2015 року мисткиня вперше представила Україну на Міжнародному ярмарку мистецтв та ремесел в Єрусалимі.

    Одна з особливостей колекції художниці – роботи, виконані нитками, що світяться в темряві. Цю технологію занесено до Книги рекордів Гіннеса, адже вона не має аналогів у світі.