Українців попередили про “літні” примхи погоди на початку квітня

    729

    В Україні очікується значне потепління, однак слід очікувати дощів ближче до вихідних.

    Про це розповіли в Укргідрометцентрі.

    У вівторок, 4 квітня західних областях країни пройдуть грозові дощі. При цьому очікується тепла погода – вдень стовпчик термометра коливатиметься в межах 17-23 градусів.

    На решті території України очікується мінлива хмарність. На півночі – від 17 до 20 градусів, в центрі і Києві – до + 22 градусів вище нуля. На півдні – 17-19, на сході – від 16 до 18 градусів вище нуля.

    5 квітня також варто очікувати невеликий дощ у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Рівненській областях. На решті території очікується мінлива хмарність. На заході похолодає до 13 градусів вище нуля. В Києві – до + 14 градусів, в центрі і на півночі – 16-18, а на сході – 15-17 градусів тепла.

    Відносно теплу погоду синоптики прогнозують в Миколаївській і Херсонській областях – до 21 градуса тепла. У той же час в Одесі стовпчик термометра коливатиметься між позначками 12-14 градусів.

    П’ятого квітня опади очікуються в Івано-Франківській, Львівській, Волинській та Одеській областях. При цьому температура повітря на заході буде коливатися в межах 15-17 градусів вище нуля, на півночі – до 19 градусів, у центрі – до 18 градусів. На півдні, півночі і сході температура повітря буде коливатися в межах 17-19 градусів вище нуля