Українські супи підкорюють Варшаву

    1360

    Про супи-пюре у їстівних стаканах уже знає вся Варшава. Завдяки українцю Євгену Адінцову у польській столиці культура корисного фаст-фуду набирає абсолютно інших форм.

    Про це повідомляє кореспондент IA ZIК у Варшаві Оксана Денисюк.

    Фото: Оксана Денисюк/ZIK

    Вегетаріанські кнайпи в Європі нікого не дивують, навіть навпаки – зараз це дуже модно, а пропагування здорового швидкого харчування – справжній тренд. Команді молодих українців, які у Польщі всього два роки, вдалось все ж таки здивувати вибагливий ринок. У «супниці» Soup Culture в самому центрі Варшави подають суп у їстівному стаканчику – саме ця «фішка» зробила простий задум геніальним.

    «Ідея створити стакан, який можна було б з’їсти, з’явилася у нашого друга Кирила Пузенка. А ось ми з братом вже почали займатися її втіленням у життя, – розповідає Євген. – Мушу зізнатись, що це було не просто. Завдання полягало у створенні чогось такого, що тримало б тепло, не протікало протягом кількох годин і було б смачним та корисним».

    Хлопцям таки вдалось змайструвати машину для випікання стаканів із тіста та запатентувати винахід.

    «Наші супи винятково зі свіжих овочів. А це означає, що їхня собівартість значно вища, аніж хот-догу чи кебабу, якими люблять перекусити у Польщі», – визнає співавтор винаходу.

    Щодня своїм клієнтам заклад пропонує три або чотири супи на вибір, усього ж в меню понад 15 різних перших страв. Вартість порції – від 9 до 15 злотих.

    Насамкінець українець додає, що відкрити власну справу у Польщі не було складно. Бюрократичні процедури, звісно ж, довготривалі, але система й законодавство працюють злагоджено і на користь підприємця. Євген додає, що постійно відчувається підтримка зі сторони польських чиновників, жодного тиску чи натяків на хабарі.