Українські військові озвучили нову важливу деталь про анексію Криму

    281

    Українські морські піхотинці, які дислокувалися в Криму до його окупації Росією, в лютому 2014 року отримали наказ від колишнього українського військового керівництва висунутися в Київ для виконання завдань.

    Про це повідомив начальник прес-служби Сил спеціальних операцій ЗСУ, колишній заступник командира 501-го окремого батальйону морської піхоти Олексій Нікіфоров, передає “Крим.Реалії“.

    За його словами, все почалося 19 лютого 2014 року, коли командувач Військово-морських сил Збройних сил України, який був призначений начальником Генштабу, поїхав у Київ.

    “Буквально відразу за ним прийшло розпорядження, в якому першого батальйону морської піхоти феодосійському була поставлена задача відбути до Києва”, – сказав Никифоров, додавши, що самого розпорядження він не бачив, але знає, що був наказ відбути саме в українську столицю.

    “Вони провели посадку в ешелони і попрямували без усякого шуму, по-військовому. Моєму батальйону була поставлена задача відправити одну з рот саме до містечка постійної дислокації, тому що всі поїхали буквально в повному складі”, – зазначив Олексій Нікіфоров.

    Він вважає, що колишнє українське військове керівництво могло розглядати підрозділи морської піхоти в Криму не як посилення “Беркута”, а як охорону військових об’єктів.

    “Нам уявлялося, що коли Ільїн (адмірал Юрій Ільїн, колишній начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України, – “Апостроф”), теж колишній морський піхотинець, прийшов до Генерального штабу, побачив там якісь події на Майдані, то подумав, що, мовляв, де мої морпіхи, щоб охороняти або Генштаб, або склади може”, – каже Нікіфоров.