Андрій Парубій зник із Майдану під час наступу «Беркута», – учасник революції (ВІДЕО)

    3446

    Олександр Мирний, один із учасників революції, згадуючи про початок наступу силовиків на Майдан 18 лютого, розповів як зник Парубій, залишивши сотні самооборони.

    Про це він розповів у ефірі радіо «Holosfm».

    18 лютого, коли розпочався наступ силовиків на мирних мітингувальників у районі провулку Кріпосного, Андрія Парубія, як очільника сотень самооборони Майдану у вирі подій не було.

    «Ми через озвучку почали від людей вимагати, щоб діти та жінки відійшли в сторону метро «Арсенальна» приблизно за 20 хвилин до штурму.

    Коли ми підбігли до Кріпосного провулку, там стояли сотні. Якраз всі ці сотники стояли. Я їм кажу: хлопці, шикуємося в чотири шеренги, дві сотні відводимо назад, у вас є щити. До речі, ми не були так екіпіровані, як самооборона. Мені Левус (заступник Парубія) в очі сказав6 а хто ти такий? У нас командир Парубій.

    Я намагався додзвонитися до Парубія. Він пропав. А потім, коли «Беркут» пішов на штурм, я не хочу нікого образити, але у мене склалося таке враження, що Левус біг швидше, ніж те каміння, яке летіло зі сторони «Беркута», розповів Олександр Мирний.



    • інші новини