Астрономи зафіксували на Сонці чотири спалахи, які відбулися одночасно (відео)

    293

    Космічний апарат Solar Dynamics Observatory 23 квітня зафіксував досить рідкісну подію — виникнення на поверхні Сонця одразу чотирьох спалахів, що сталися майже одночасно.

    Астрономи повідомляють, що в результаті цієї події в космос вирвався потік плазми, який досягне Землі найближчими днями. Тому може виникнути геомагнітна буря.

    Квартет вивержень стався з чотирьох регіонів, трьох сонячних плям і однієї магнітної нитки, розділених сотнями тисяч кілометрів і пов’язаних майже невидимими магнітними петлями у зовнішній атмосфері Сонця, відомої як корона.

    Чотирикратний вибух сьогодні може бути ознакою того, що ми наближаємось до сонячного максимуму, піку сонячної активності протягом 11-річного сонячного циклу Сонця, оскільки вважається, що такі спалахи збільшуються зі збільшенням сонячної активності. Або, можливо, ми вже досягли сонячного максимуму та вступаємо у фазу розпаду сонячного циклу, оскільки дослідження 2022 року, опубліковане в Astrophysics and Space Science, показує, що “симпатичні сонячні спалахи” переважно відбуваються у фазі розпаду сонячного циклу.



    • інші новини