В Еміратах стaртував фотопрoект, присвячeний красі укрaїнських жінoк

    697

    В ОАЕ рoзпочався унікальний фoтопроект про українських жінoк. Українки стали мoделями і під спалахи oб’єктива позують професійним фотографам, пише svitua.com.ua.

    “Наш проект створений з любов’ю про українських жінок, що проживають в Об’єднаних Арабських Еміратах, – зазначають його автори на своїй сторінці у Facebook. – Цим проектом ми хочемо показати вам злиття двох культур – арабської та української. Коли люди, що проживають у чужій країні, асимілюються, черпають у новій культурі щось для себе, при цьому зберігають свої певні погляди на життя та давні традиції”.

    До слова, авторами проекту є також українські жінки. Це –  Ірина Кононова,  дизайнер одягу, Юлія Фонтаній – керівник проекту​ ​та Надія Онода – директор фотографії.

    “Потрапляючи у чужу країну ми опиняємось у великій родині, яка живе за своїми правилами та звичаям.

    …З часом ми розуміємо, що у шафі поряд зі спокусливими сукнями розмістилася цнотлива абайя, а у машині разом з Океаном Ельзи співає Mahmut Orhan. І на свята все частіше хочеться вдягти національне українське вбрання, та при цьому тобі ніщо не заважає розмалювати руки хною та подати на стіл хумус разом з борщем та варениками”.

    Для зйомок використовують одяг від талановитого дизайнера Ірини Кононової. Вбрання є гармонійним поєднанням української та арабської культур.

    “Перший знімальний день пройшов неподалік від регіону Al Madam у покинутому містечку, яке поступово занурюється у пісок. Час у цьому місці зупинився давно, – зазначають організатори. – Невеликі домівлі ховаються у пісочних дюнах, де не де помітні сліди диких тварин та тільки мечеть залишилася недоторканою”.

    Проект – це більше, ніж фотографія. Він знайомить нас із українськими жінками в Еміратах. Днями організатори розповіли про українку Катерину, яка родом з Одеси, а нині живе в Еміратах.

    Фото: Anna Shehtova