У нас дорожче: туроператор порівняв ціни на лижних курортах України та Європи

    1594

    Європейські лижні курорти дешевше українських, якщо не враховувати витрати на переліт.

    Про це розповіла експерт компанії «Світлана-Тур» Ганна Костиря, – повідомляє Gazeta.ua

    «Лижний тур в Буковель коштує 1320 гривень за людину на вихідні. Сюди входить автобусний переїзд, проживання в 15 кілометрах від гори та дворазове харчування. Додатково доведеться заплатити за оренду спорядження – від 100 до 500 гривень в день, скі-паси на підйомники – від 105 гривень за один підйом. 20% можна заощадити, якщо брати спорядження в приватному секторі або відразу на всі дні катання», – говорить Ганна Костиря.

    Скі-пас на 1 день коштує 975 грн, а на 3 дні – 2,5 тис. грн. Тиждень в Буковелі коштує близько 20 тис. грн на двох з проживанням та сніданками.

    «У менш відомих лижних курортах вартість приблизно така ж. В Пилипець можна з’їздити за 1700 грн, але скі-паси і спорядження там дешевше. Підйом коштує 80 гривень або 550 грн в день. У Драгобраті тур коштує від 1400 гривень. Однак це високогірний курорт і до нього потрібно буде щодня добиратися», – говорить експерт.

    Кордон на лижі українці найчастіше їдуть в Болгарію, Польщу, Андорру і Австрію.

    «Сім ночей у тризірковому готелі болгарського Банско коштують від 350 євро за двох. Сюди включені сніданки і автобусний переїзд. Доплачувати доведеться за скі-пас – 150 гривень за підйом або 850 гривень в день. Оренда спорядження в Болгарії коштує 445 гривень в день. Тиждень у польському Закопаному коштує 500 євро на двох. Там з десяток гірськолижних комплексів. Скі-паси дешевше – 70 гривень за підйом або 490 гривень в день», – коментують у «Світлана Турі».

    Тур на 7 ночей в Андоррі коштує 1 тис. євро на двох, а вхід на підйомники – 35 євро в день. В австрійському Тіролі тур на 7 ночей обійдеться в 1400 євро на двох. Скі-паси купують за 26-58 євро в день.

    «Якщо брати відразу на всі дні катання, то можна заощадити третину вартості. Значно дешевше скі-паси на європейських курортах для дітей і студентів. А Буковель пропонує один тариф для всіх», – уточнює Костиря.