Активісти особисто спитали чиновників про фантастичні статки (відео)

    451

    Волинські активісти прийшли до керівників Головного управління казначейства в області та митного поста “Луцьк” з вимогою пояснити задекларовані доходи, пише Знай.

    В розмові з начальником Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайлом Леміщаком активісти поцікавились, в чому секрет його успіху.

    Людей перш за все цікавило, як зі зарплати в 8000 гривень можна відкласти “на чорний день” 1 мільйон 809 тисяч в гривнях і 242 тисячі в американських доларах. Саме такі готівкові статки вказав головний скарбник Волині у своїй декларації, не забувши і про подарунки, які йому надарували на 168 тисяч гривень.

    Крім того, згідно з декларацією, у сім’ї Леміщаків більше гектара землі в Струмівці під Луцьком та житловий будинок площею 300 квадратів.

    Ще дві порівняно невеликі земельні ділянки родина Леміщаків має в Луцьку – 60 і 20 соток відповідно. А також квартиру – 106 квадратів.

    Головний скарбник на роботу пішки не ходить. Він їздить на Мазді 2005 року випуску, а його син – на Мерседесі ML-350 2008 року.А щоб не запізнюватись на службу, час Михайло Леміщак відслідковує за швейцарським годинником Zenith, вартість якого становить близько 20 тисяч доларів.

    Активісти переконали начальника казначейства написати заяву на ім’я керівника Національного агентства з питань запобігання корупції з проханням якомога швидше здійснити перевірку його декларації.

    Далі група попрямував до начальника митного поста “Луцьк” Олександра Щуцька.

    В його декларації про доходи вказані автомобілі Bentley, Audi, Mercedes і BMW, а також катер і водний мотоцикл. З нерухомості Щуцький задекларував дві квартири площею 22 і 140 квадратних метрів. Дружина митника займається підприємницькою діяльністю.

    Отримати відповіді на численні запитання активістам не вдалося і тут. Як повідомила їм заступник Щуцького, чиновник вже більше місяця не з’являвся на роботі, оскільки хворіє. Активістам нічого не залишалось більше, як вручити співробітникам митного поста “Луцьк” звернення до їхнього керівника і попросити повідомити, коли він буде відчувати себе краще і зможе з ними зустрітися.