Маск планує побудувати в Британії супутникову станцію зв’язку

    48

    Компанія SpaceX Ілона Маска побудує в Великобританії станцію зв’язку, що дозволяє покрити всю країну широкосмуговим супутниковим інтернетом Starlink, з’ясувало видання The Telegraph. Раніше в Сполученому Королівстві запустили тестову підписку на Starlink, яка дозволяє користуватися інтернетом зі швидкістю до 150 Мбіт/с. У всьому світі супутниковий інтернет Маска має запрацювати влітку 2021 року.

    Станцію зв’язку вирішили обладнати на острові Мен. Газета вказала, що Starlink скоро отримає ліцензію на будівництво – процес знаходиться в завершальній стадії. Проєкт вже отримав документи на використання радіочастот певних діапазонів і дозвіл встановити обладнання на острові.

    Станція дозволить охопити широкосмуговим зв’язком всю Британію, в тому числі сільські райони на півночі держави. Як зазначило видання, влада острова Мен самостійно видає ліцензії на радіочастоти, в повному обсязі робочі діапазони там зарезервовані, і Starlink може цим скористатися.

    Раніше Starlink в тестовому режимі запустила в Британії підписку на супутниковий інтернет зі швидкістю до 150 Мбіт/с. Абонентська плата становить 89 фунтів стерлінгів ($124) на місяць. Антену і ресивер, через які йде сигнал, можна купити одноразово за 439 фунтів ($613,5).

    Starlink – проект системи навколоземних супутників. Його мета – створення дешевого і високопродуктивного супутникового інтернет-каналу зв’язку і технічних передавачів для прийому і передачі сигналу з Землі та орбіти. SpaceX планує запустити в цілому майже 12000 супутників. До початку 2021 року на орбіту вдалося вивести понад 1000 супутників.