Apple може перенести виробництво iPad і MacBook з Китаю до В’єтнаму

    64

    Компанія Apple завдає ще один удар Китаю в торговельній війні з США, продовживши переносити виробництво своїх гаджетів в інші країни.

    Apple попросила Foxconn перенести виробничі потужності до В’єтнаму, повідомляє Reuters. Складальні лінії в провінції Бакзянг вже в першій половині наступного року почнуть виробництво нових пристроїв компанії. Відповідно до джерела, Apple хоче диверсифікувати свій ланцюжок постачання через тривалу торгової війни між США і Китаєм.

    У звіті Reuters не було вказано, які моделі iPad і MacBook будуть зібрані у В’єтнамі і яка частка загального виробництва компанії буде перенесена з Китаю. Apple не вперше проводить там свої пристрої, раніше компанія збирала AirPods Pro на початку цього року. Apple також деякий час використовувала Індію для виробництва деяких моделей iPhone, для дотримання місцевих правил імпорту.

    Раніше на цьому тижні, ресурс Nikkei повідомив про плани Foxconn інвестувати 270 мільйонів доларів до В’єтнаму, для розширення своїх виробничих потужностей. Кажуть, що тайванська компанія переміщує понад 30% своїх складальних ліній за межі Китаю, щоб догодити США.