Facebook додає можливість сумісного листування через Messenger і Instagram

    92

    Американська соціальна мережа поступово об’єднує Instagram з Messenger.

    Після покупки Instagram Facebook почав активну зміну колись «лампового» додатка під свої потреби. Спочатку ми почали бачити тонну реклами, потім додавання Direct-повідомлень, «сторіз» та інших нововведень. Але, очевидно, що головна задача Facebook – повна інтеграція Instagram в «материнську» соцмережу.

    Саме тому найбільша соцмережа світу ввела можливість обміну повідомленнями між Messenger від Facebook і Instagram. Програмісти Facebook також почали переробку того самого Direct, привносячи деякі функції Messenger. В даний час оновлення відправляється користувачам в обмеженій кількості країн.

    Основна зміна полягає в тому, що ваші друзі в Facebook, з якими ви спілкуєтеся в Messenger, зможуть відправляти вам повідомлення в Instagram Direct без необхідності установки нового додатка. Той же принцип працює і у зворотний бік. Ви зможете контролювати, чи хочете ви приймати повідомлення від Messenger чи ні.

    Від Messenger Instagram візьме такі функції, як «Спільний перегляд», власне оформлення чату, можливість використання власних стікерів, призначені для користувача реакції на смайлики, пересилання повідомлення до п’яти друзів або груп, а також анімовані ефекти повідомлень. Також повинна з’явитися опція «Зникнути» (Vanish), при якій надіслані повідомлення можуть зникнути після того, як одержувач побачить їх, або коли ви закриєте чат.

    Однією з основних проблем в об’єднанні месенджерів є конфіденційність і безпека. Facebook підкреслює, що приватні акаунти будуть залишатися приватними з новою функціональністю. Вони також заявили, що вміст повідомлень як в Messenger, так і в Instagram не використовується для таргетованної реклами.

    Що ж, залишилося дочекатися появи цих змін на більшій кількості пристроїв і подивитися, що Facebook зіпсують в цей раз.