В Android-версії Telegram тестують аналог функції чат-фото

    140

    Цього тижня для месенджера Telegram вийшло оновлення 6.3.0, яке додало як великі нововведення, так і приховані, серед яких довгоочікувані відеодзвінки. Але якщо останню функцію можна спробувати тільки на iOS- пристроях, то тестування іншої стало ексклюзивом Android- смартфонів.

    Розробники додатку почали тестувати іконку, що спливає, для швидкого доступу до чатів, яка прилипає до однієї зі сторін екрану і розташована поверх інших додатків. Подібна функція є в Facebook Messenger (там вона називається чат-фото) та деяких інших програмах.

    Активувати цю функцію до офіційного запуску можна за допомогою debug- меню в налаштуваннях програми. Для цього потрібно натиснути і утримувати палець на версії програми два рази. Нова функція знаходиться в нижній частині списку. Поки що вона може працювати неідеально на пристроях, що працюють під управлінням Android 10. З Android 11 ситуація ще гірша, але оскільки ця функція — одна з особливостей майбутньої ОС, то розробники напевно готують для неї щось особливе.

    Джерело: XDA-Developers