Китай захопить 70% ринку 5G-смартфонів в 2020 році

    102

    Багато хто сходиться на думці, що саме Китай очолить ринок 5G.

    Попри те, що мережі п’ятого покоління спочатку з’явилися і почали стрімко розгортатися на території Південної Кореї, вже в наступному році звання беззастережного лідера на ринку смартфонів 5G повинен зайняти Китай.

    Таку заяву зробили представники компанії MediaTek, яка займається постачанням однокристальних систем для смартфонів, а також готується випустити свою першу платформу з підтримкою 5G в другій половині цього року.

    Виробник мікросхем MediaTek впевнений, що вже в наступному році 70% смартфонів з підтримкою 5G буде продано тільки на території Китаю. Генеральний директор MediaTek Рік Цай (Rick Tsai) додав, що глобальні продажі 5G-смартфонів в 2020 році повинні скласти близько 140 мільйонів. Виходить, що на китайському ринку в наступному році має бути продано близько 100 млн таких пристроїв.

    Це досить оптимістичний прогноз MediaTek, враховуючи, що в звіті Strategy Analytics прогнозується, що продажі 5G-смартфонів в Китаї в наступному році складуть всього 80 мільйонів. Втім, багато хто сходиться на думці, що саме Китай очолить ринок 5G.