Прогноз погоди на вихідні 11–13 травня: що очікується цього тижня

    165

    Синоптики прогнозують мінливу погоду на ці вихідні, повідомляє Sinoptik.ua.

    Субота 11 травня: чи варто готуватися до дощів

    В суботу, 11 травня, небо буде захмарене майже всюди, і ми можемо чекати короткочасні дощі. Проте, дещо краща ситуація буде у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, де очікується мінлива хмарність, але без опадів.

    Температурний режим

    Вдень температура варіюватиметься від +13 до +20 °C, з найтеплішими значеннями на сході, півдні та Закарпатті, і найхолоднішими на півночі. Уночі очікується середня температура близько +7 °C.

    Рекомендації метеозалежним

    Для тих, хто чутливий до погодних змін, краще утриматися від довгих прогулянок та інтенсивних фізичних вправ, оскільки прогнозується незначна геомагнітна буря (G1).

    Неділя 12 травня: чекаємо на прояснення

    У неділю, небо нарешті проясниться. Можливі невеликі дощі лише на Закарпатті. Проте, варто підготуватися до прохолодного дня. Вдень температура повітря буде в межах +13…+19 °C, а вночі може опуститися до +4…+10 °C.

    Понеділок 13 травня: змінна погода

    Тиждень розпочнеться зі змінною хмарністю. В окремих областях із ймовірністю 50% можливі невеликі дощі. Температура вдень становитиме +13…+22 °C, з найтеплішими показниками у Закарпатській області.

    Попередження про погодні небезпеки

    Згідно з прогнозом, можливі підтоплення на берегах Дніпра в деяких районах, а також підвищений ризик пожеж на відкритій місцевості.

    Народні вірування й прикмети

    За народними прикметами, теплий вітер 11 травня обіцяє хороші новини. А чисте зоряне небо в ніч на 12 травня — щедрий урожай.