Юнгас-Роуд, або Дорога Смерті в Болівії (6 фото)

992

Дорога Смерті в Болівії – одна з найстрашніших доріг в світі, де люди моляться перед тим, як проїхати по ній. Але це не утримує шукачів пригод від поїздок на велосипеді. Саме такі екстремали і зробили цю дорогу однією з найпопулярніших в світі. Пропоную Вам здійснити віртуальну подорож і дізнатися про деякі подробиці, пов’язані з Death Road, офіційна назва якої – Юнгас.

Юнгас-Роуд в Болівії сумно відома через свої умови і надзвичайно необережне водіння місцевих жителів. Дорога була побудована злочинцями в 1932 під час війни Chaco (між Болівією і Парагваєм) і заробила назву найбільш небезпечної дороги в світі в 1995. Цей дивовижний, майже 70ти кілометровий напрямок з Ла-Паса спускається в Тропічний ліс Амазонки. У той час як транспортні засоби по всій країні їздять по правій стороні, на дорозі смерті їздять зліва, щоб збільшити видимість і зробити проходження легшим.

У 1983 аварія за участю автобуса вбила більше ніж 100 пасажирів, а в 1994 приблизно 25 транспортних засобів впали в обрив. Одна з туристичних компаній в Болівії говорить, що 18 велосипедистів загинули тут, але немає ніяких офіційних документів, що підтверджують число смертельних випадків. Насправді кількість аварій тут просто зашкалює, тому й виникла відповідна назва дороги.

Туристи, охочі покататися на велосипеді і отримати заряд адреналіну, повинні звернутися в туристичну компанію, яка організовує поїздки на байках. Одна з найпопулярніших компаній в організації поїздок на велосипеді – Vertigo Biking. Вони забезпечують велосипедами та усім обладнанням, яке необхідне для забезпечення безпеки поїздки, щоб уникнути ризику нещасних випадків. Така поїздка просто чудова, а навколишні краєвиди природи приголомшливі. Але такий відпочинок безумовно не для малодушних туристів і мандрівників. Вирушаючи на цю трасу варто розуміти, що доведеться пройти її до кінця, і страху тут не місце.

Далі читайте також про найкрасивіші дороги світу, яким присвячена спеціальна стаття.



• не пропусти