Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії або найнебезпечніша дорога в світі (9 фото)

828

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (2)

Захоплююче та страшно – приблизно такі будуть ваші перші враження від найнебезпечнішої в світі дороги. Вузька, звивиста дорога, йде по схилах Анд, і будь-який невірний крок у бік прірви може стати останнім у житті. Дорога смерті в Болівії цілком виправдовує свою назву, регулярно забираючи життя десятків людей в рік.

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (1)

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (3)

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (4)

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (5)

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (6)

Дорога смерті була побудована в 1930-х роках, під час Чакської війни між Болівією і Парагваєм парагвайський ув’язненими. Вона є одним з небагатьох маршрутів, що з’єднують тропічні ліси Амазонки на півночі Болівії, зокрема, місто Коройко, з Ла-Пасом, найбільшим містом країни.

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (7)

Дорога піднімається приблизно на висоту 4650 метрів, до перевалу Ла-Кумбре, звідки спускається до позначки в 1200 метрів, звиваючись крутими схилами. До модернізації в 2006 році дорога була однополосною і без огорожі, її ширина рідко перевищувала 3,2 метра, а під час дощу, туману чи інших погодних катаклізмів пересуватися ставало небезпечніше вдвічі. Але і сьогодні, незважаючи на те, що полотно дороги в 2006 році було розширено, а рух по небезпечній ділянці перенесено на новий маршрут, «найнебезпечніша дорога у світі», як ще в 1995 році охрестив цю дорогу Міжамериканський банк розвитку, продовжує захоплювати дух у всіх, хто сюди приїжджає.

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (8)

Незважаючи на явну загрозу для життя, тут продовжують їздити, Дорога смерті, або Дорога долі, як її прозвали, як і раніше не пустує. Одні з тих, хто регулярно по ній проїжджає – численні байкери, яким ці 70 кілометрів дороги дають безпрецедентну дозу адреналіну. Близько 25 тисяч любителів швидкої їзди щорічно відвідують це місце, використовуючи дорогу як своєрідний атракціон.

Моторошна та запаморочлива дорога смерті в Болівії (9)



• не пропусти