20 реальних місць, які виглядають наче з казки (фото)

19609

Ці місця і пейзажі наче вийшли із казок та оповідань нашого дитинства, в їх існування важко повірити але вони існують в реальності!

Замок Нойшванштайн, Німеччина

Замок Нойшванштайн – скарб Альп і найбільш впізнаваний замок у світі. При першому погляді на цей замок здається, що хтось забув тут свою іграшку – настільки нереальними здаються вежі Нойшванштайн кольору слонової кістки, що майорять на тлі темно-зелених ялин. Хоча якщо підійти ближче – відчуття казковості навряд чи відпустить, тому що стануть видні ще сотні дрібниць, абсолютно не вписуються в реальність альпійських схилів

замок Нойшванштайн

Замок Мон Сен-Мішель, Франція

Замок Мон Сен-Мішель – одна з найпопулярніших визначних пам’яток Франції, що вражає своєю незвичністю і буквально казковим виглядом! Адже монастир на скелі, що стирчить з водної безодні, просто не може не виглядати приголомшливо.

Тунель Вістерія

Цей тунель знаходиться в саду квітів Каваті Фудзі, Японія. Перебуваючи в ньому занурюєшся у воістину нереальну атмосферу! У різний час року і в залежності від освітлення він забарвлюється в різні кольори

Ландшафт Денксія

Туристи з усього світу з’їжджаються в провінцію Ганьсу, Китай, щоб помилуватися незвичайним пейзажем. Головною визначною пам’яткою тут є унікальна гориста місцевість, названа «ландшафт Денксія»

Темна алея в Ірландії

Ці прекрасні букові дерева віком близько 300 років ростуть близько села Армой (Armoy) в графстві Антрім (Antrim) Північної Ірландії. Через тісно переплетені гілки буків місцеві жителі назвали деревний тунель «Темні огорожі» (Dark Hedges), що українською правильніше сказати «Темна алея»

Бухта Халонг

Бухта Халонг – одне з найпопулярніших місць у В’єтнамі. Пейзажі вражаю і створюють враження нереальності того, що відбувається.

Гленфіннан Віадук, Шотландія

Найбільш фотогенічний залізничний міст Шотландії відомий далеко за межами Великобританії. У любителів книг і фільмів і чарівника Гаррі Поттера цей віадук асоціюється насамперед з Хогвард-Експресом. Адже саме по ньому проїжджав знаменитий поїзд у кінострічці «Гаррі Поттер і таємна кімната»

Печери Бату, Малайзія

Система печер Бату – місце паломництва тисяч індуїстів. Комплекс складається з декількох печерних залів, перетворених на храми. До головної Храмової печери (Temple Cave) веде знамениті сходи з 272 сходинок, по якій повинен піднятися кожен паломник. Дехто роблять це на колінах або зовсім поповзом.

Будинок з химерами, Київ, Україна

Дуже красива будівля з казковими містичними істотами, що обліпили будинок з усіх боків. Будинок з химерами – одна з найбільш впізнаваних і знакових будівель Києва. Побудована з цегли в стилі модерн будівля була спочатку житловим, сьогодні ж воно є домом прийому Президента України і знаходиться навпроти його Адміністрації.

51915_original

Печера гігантських кристалів

Підземний світ повний чудес! Ці дивовижні печери, названі печерами кристалів (Cueva de los Cristales), знаходяться в мексиканській пустелі на 300 метровій глибині. Унікальні формування в печері створювалися природою кілька мільйонів років.

Кольмар, Франція

Кольмар – мальовниче ельзаське місто, з прекрасно збереженими старовинними кварталами, які занурюють Вас в середньовіччя. У місті величезна кількість чудово красивих будівель, які були побудовані в Середньовіччі і в період Відродження

Памуккале, Туреччина

Водоспад відомий своїми красивими білими схилами, він є одним з геологічних чудес Туреччини. Термальні джерела, що б’ють з гори багато сотень років, сформували красиві тераси з водоймами різної глибини.

Палац Версаль, Франція

Версаль – це ім’я пов’язане в усьому світі з уявленням про чудовий палац, зведений з волі одного монарха. Це напевно найвідоміший палацово-парковий комплекс з прекрасними садами і внутрішнім оздобленням

Тадж-Махал, Індія

Що може бути казковішим ніж Тадж-Махал. Це перша асоціація виникає при згадці східних казок

Ангкор Ват, Камбоджа

Ангкор-Ват – це головна мета 99,9% всіх приїжджають до Камбоджі туристів. Найбільший храмовий комплекс планети і одне з найкрасивіших творінь людства за всю його історію

Храм Паро-лакханг, Бутан

Паро-лакханг, також відомий як Лігво тигра – знаменитий буддійський монастир, розташований на скелі вгорі долини Паро в Бутані. Часто перебуваючи в хмарах і тумані залишає незабутні, містичні враження

Замок Пелеш, Румунія

Шикарний замок Пелеш знайшов свій притулок на березі однойменної гірської річки, біля міста Синая. Замок здається чарівним, немов зійшов зі казкових сторінок, а загальну таємничу атмосферу доповнює дрімучий ліс з співом птахів і шелест листя дерев.

Парк Чжанцзяцзе, Китай

Китайський парк Чжанцзяцзе давно здобув популярність серед туристів. По-перше, саме тут, серед скель Улін’юань, які надихнули Джеймса Кемерона на створення «літаючих гір» у фільмі “Аватар”, знаходиться гора Тяньмень, а в ній – легендарна печера Небесні ворота

Петра, Йорданія

Храм Петра висічений у скелі знявся у багатьох фільмах. Що може бути містичніше і загадковіше?

Алея баобабів, Мадагаскар

Алея баобабів знаходиться на грунтовій дорозі між Morondava і Belon’i Tsiribihina в регіоні Menabe в західному Мадагаскарі. Приголомшливий краєвид приваблює мандрівників з усього світу, що робить його одним з найбільш відвідуваних місць в регіоні.



• не пропусти