Замок білого мармуру або замок Інуяма, один з найстаріших замків Японії (12 фото)

705

Замок Інуяма – один з найстаріших замків Японії, розташований в однойменному місті на кордоні префектур Айті і Гіфу. Будова замку розташовано на мальовничому пагорбі, у підніжжя якого протікає повноводна ріка Кисо.

Термін «Інуяма» в перекладі з японської мови означає «собача гора», тому не дивно, що вхід до скарбниці японської культури охороняють масивні скульптури чотириногих тварин.

Є у замку і ще одна назва – «Замок білого мармуру», це романтична назва була придумана, або скоріше перейнято у одного з китайських поетів, ученим на ім’я Едо Сорай Огю.

Будівництво Інуями датується періодом з 1532 по 1555, однак фундамент був закладений в середині XV століття. У більш пізні століття не раз відбувалася реконструкція замку, багато в чому це обумовлено тим, що будова знаходиться у сейсмічній зоні і схильне руйнуванню.

Головною визначною пам’яткою замку вважається його основна башта (Тенсе), побудована Одою Нобуясу в стилі епохи Адзуті-Момояма, вона включена до списку національних скарбів Японії.

Спочатку замок Інуяма представляв собою невеликий укріплений форт. На першому поверсі розміщувалися казарми, в яких проживали війська дайме. Другий поверх був відведений під збройову, лише на третьому поверсі знаходилися житлові приміщення для заможних господарів.

Довгий час замок Інуяма знаходився у володінні самурайського клану Нарусе, але ера Мейдзі все змінила. Після чергового руйнівного катаклізму в Японії в 1891 році влада країни вирішила віддати замок законним власникам (представниками клану), але за умови, що вони його приведуть в належний вигляд.

Сьогодні Інуяма знаходиться в культурному фонді однойменного японського міста, проте до 2004 року замок був єдиним приватним замком в країні.

Замок білого мармуру або замок Інуяма (1)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (2)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (3)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (4)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (5)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (6)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (7)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (8)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (9)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (10)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (11)

Замок білого мармуру або замок Інуяма (12)



• не пропусти