Унікальна застигла музика павільйону Kuha Karuhas в печері Phraya Nakhon (Таїланд)

402

Якщо при вигляді павільйону Kuha Karuhas в ​​таїландській печері Phraya Nakhon згадати слова Гете, який називав архітектуру занімілою музикою, то це архітектурний шедевр можна сміливо назвати застигло. симфонією. Сама печера – це один з найвідоміших туристичних об’єктів, розташованих в національному парку Khao Sam Roi Yot , той унікальний випадок, коли природну красу людина лише примножив.

Прогулянка по парку стане королівським подарунком для мандрівників, що сюди приїхали. Чому королівським, здогадатися не складно: тут дійсно в різний час побували три таїландські правителя. У пам’ять про те, що печеру відвідали Chulalongkorn (Рама V) і Prajadhipok (Рама VII) залишилися написи на стінах. Нинішній таїландський король Bhumibol Adulyadej (Рама IX) також беззавітно закоханий у красу цих місць.

Крім того, сама печера Phraya Nakhon теж була названа на честь правителя південного півострова Таїланду (два століття тому на цій території розташовувалося самостійна держава Nakhon Sri Thammarat). Першовідкривачем цієї печери став правитель Phraya Nakhon, хоча, як часто це буває, обставини, при яких він виявив печеру, були аж ніяк не райдужними. Одного разу під час сильного шторму корабель, на борту якого знаходилася коронована особа, був змушений причалити до пустельному березі. Тоді-то змучені мандрівники побачили це мальовниче місце.

Сьогодні печеру Phraya Nakhon відвідує безліч туристів. Звичайно, найкращий час для прогулянок – ранній ранок, коли павільйон освітлений променями висхідного сонця, він ніби летів і світиться зсередини, піднесений і прекрасний.

Павільйон Kuha Karuhas в печері Phraya Nakhon (1)

Павільйон Kuha Karuhas в печері Phraya Nakhon (2)

Павільйон Kuha Karuhas в печері Phraya Nakhon (3)

Павільйон Kuha Karuhas в печері Phraya Nakhon (4)

Павільйон Kuha Karuhas в печері Phraya Nakhon (5)



• не пропусти