Найкрасивіші храми древніх майя

1455

Цивілізація майя, що знаходилася переважно в північному регіоні Центральної Америки, – одна із самих великих доколумбової цивілізацій. У 250-900 роки до н.е. більшість міст-держав майя досягли піку розвитку. Важливим свідченням цього є древні храми майя, які були побудовані майже у всіх містах майя. З причин, які до цих пір не відомі, більшість центрів майя прийшли в занепад протягом наступних століть і перетворилися на руїни.

Ламанай.

Розташований в північній частині Белізу, Lamanai колись був великим містом майя. Археологи ще не повністю вивчили всі залишилися від міста руїни. Їх робота була зосереджена на відновленні та подальшої реставрації 33 метрового храму, що на території зруйнованого міста. Це один з найкрасивіших храмів древніх майя

храмы майя

Коба.

Коба – древнє місто майя, який знаходиться на території Мексики. Це був досить великий місто, який вміщував близько 50 000 жителів. Більшість пам’яток цього міста були побудовані між 500 і 900 роками. Коба містить кілька великих пірамідальних храмів.Найвища піраміда Nohoch Mul складає близько 42 метрів у висоту.

Караколь.

Караколь – велике місто майя, розташований на території Белізу. Площа міста становила 168 квадратних кілометрів. На піку розвитку. Місто населяли 150 000 жителів. До наших днів збереглася 43 метрова піраміда Canna.

Копан.

Місто, розташоване в західному Гондурасі був відносно не великим, але досить відомим завдяки серії чудових стел. Деякі з кам’яних споруд в Копан, датуються 9-м століттям до нашої ери. У місті зберігся храм майя, заввишки 30 метрів.

Тулум.

Тулум розташований на східному узбережжі півострова Юкатан, Мексика. Він колись служив основним портом міста Коба. Тулум був побудований близько 1200 року нашої ери, коли цивілізація майя була вже в занепаді.

Калакмул.

Калакмул – володар понад 6.500 збережених древніх споруд, серед який – пірамідальний храм, висотою близько 55 метрів.

Паленке.

Паленке – древнє місто майя, розташований в штаті Чіапас, Мексика. Більшість структур в Паленке датуються приблизно 600 р. н.е. – 800 р. н.е., включаючи Храм.

Ушмаль.

Ушмаль – найбільш добре збережений місто майя, що знаходиться в Мексиці. На території цього міста збереглося пірамідальне споруда 40-а метрів. Вивчаючи піраміду, археологи прийшли до висновку, що вона будувалася в 5 етапів, починаючи з 6 століття і аж до 10-го століття.

Тікаль.

Розташований в тропічних лісах північної Гватемали, Тікаль , мабуть, самим захоплюючим з усіх майя міст. Тікаль був найбільшим містом майя з населенням від 100000 до 200000 чоловік. Тікаль містить 6 дуже великих пірамід-храмів. Найбільший, храм-піраміда, близько 72 метрів у висоту, був споруджений в 720 р. н.

Чичен-Іца.

El Castillo це прізвисько одного з найбільш вражаючих храмів майя, який знайдений в місті Чічен-Іца . Конструкція храму має особливе астрономічне значення. Кожна грань піраміди має драбину в 91 крок, які разом із загальними кроками у верхній частині, має 365 кроків-кількість днів у році.



• не пропусти