День Батька 16 вересня: чому варто святкувати та як привітати

3388

День батька в Україні не має офіційного статусу. Проте, взявши приклад із більшості інших країн, його частіш за все святкують у третю неділю червня чи у третю неділю вересня. Якщо ж ви не встигли привітати татуся зі святом влітку, то поспішайте, у вас ще є час зробити це у третю неділю поточного місяця, а саме 16 вересня 2018 року.

Чому варто святкувати:

Про день матері відомо всім, але про день батька згадує значно менша кількість людей. Проте, батько має таку ж важливу роль у вихованні дитини, як і матір. У більшості сімей батько проводить менше часу з дітьми через потребу постійно працювати, щоб забезпечити родину. Але це тільки підтверджує необхідність нагадати татусям про їх вклад у сім’ю та висловити свою вдячність. Така традиція неодмінно позитивно вплине на атмосферу в родині.

День батька відзначають вже більш ніж у 40 країнах світу і нам також пора значно активніше долучатись до такої традиції. А щоб вийшло це зробити якнайшвидше — ми зробили добірку порад, як можна відсвяткувати цей день і чим порадувати татусів:

1. Святкова вечеря. Це безперечно сімейне затишне свято, тож ідеально буде провести його вдома. І звісно ж доречною буде святкова вечеря. Приготуйте батьку сюрприз та проведіть час за столом усією родиною.

2. Тематична випічка: пряники, торт, кекси, які можна прикрасити візерунками з привітанням з Днем батька, або ж іншими зображеннями щодо його захоплень, музичних вподобань тощо. Це покаже, що ви пам’ятаєте про його смаки і хочете, щоб він й він не забував за турботами про себе.

3. Листівка із привітаннями у віршах чи прозі. Рідним людям завжди найважче підібрати слова, аби висловити свої почуття. Ви звикли бачитись кожного дня, говорити про щоденні побутові речі, інколи сперечатись, інколи промовляти по декілька слів за день. А в дорослому віці й зовсім починаєте рідше бачитись та розмовляти. І вже важко підібрати момент, щоб висловити свою любов, вдячність та повагу. З ким впоратись допоможе вітальна листівка, у якій заздалегідь можна сформувати усе те, що варто сказати в День батька. А вже при не розгубитись — і прочитати та подарувати на згадку.

4. Родинний подарунок. Звісно ж, доречними будуть подарунки, пов’язані із родиною. Це може бути сімейний портрет чи спільне фото, абонемент на якусь цікаву командну гру, квитки в кіно для всієї сім’ї, родинний відпочинок на природі. Можна вигадати й щось оригінальніше, наприклад — однакові футболки. Тут можна не обмежуватись фантазією, головне, щоб подарунок нагадував про міцність родини та важливу роль батька у ній.

5. Практичність. Якщо ваш татусь відноситься до тієї категорії людей, котрі полюбляють корисні подарунки, то варто обрати щось, чим він постійно користуватиметься. Це може бути якийсь елемент гардеробу: сумка, краватка, шарф, сорочка.

Якщо ви маєте обмежений бюджет, то слід розглянути такі варіанти, як записник, гарна чашка, гаманець, чохол для телефону. Трошки дорожчими, але цікавими подарунками можуть бути: якісний домашній халат або якісні парфуми.

6. Поштовх. Часто татусі, як і мами, ставлять себе на другий план, коли з’являється потреба піклуватись про родину. І старі хобі зникають та згадуються лише у розповідях про далеку молодість. Використайте свої знання про старі захоплення батька, аби зробити йому подарунок! Якщо він раніше грав на гітарі — подаруйте йому майстер-клас з учителем на цьому інструменті. Якщо займався футболом — зіграйте разом або відвідайте разом цікавий матч.

Будь який подарунок та будь яка форма привітання будуть доречними. Головне не забувати про таку чудову традицію хоча б раз на рік!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти