15 чудових місць для проведення зимової відпустки

4332
Куди поїхати на Різдво.
Куди поїхати на Різдво.

Зима наступає! Настав час подумати про те, де можна провести зимову відпустку цього року. В сучасні дні це питання впирається хіба що в наявність коштів, адже можна обрати як один з відомих зимових курортів, так і країни, де про сніг навіть не чули.

1. Нюрнберг, Німеччина

Чарівний Нюрнберг.
Чарівний Нюрнберг.

Німецький Нюрнберг – чарівне історичне місто з численними туристичними пам’ятками. Найкращий час для відвідування Нюрнберга – напередодні Різдва, коли в місті проводяться знакові різдвяні ярмарки. Їх щороку відвідує більше мільйона покупців, також ці ярмарки відомі завдяки прикрасам ручної роботи і місцевим делікатесам.

2. Абу Дабі, Об’єднані Арабські Емірати

Абу Дабі - сонце круглий рік.
Абу Дабі – сонце круглий рік.

Столиця Об’єднаних Арабських Еміратів, Абу Дабі – одне з тих місць, де шорти і майку можна носити протягом всього року. В цьому місті нестерпно спекотно влітку (температура часто сягає 45°С), тому його краще відвідувати зимою. Окрім знаменитих хмарочосів, місто може похизуватися більш ніж 2000-ми парків і садів, а також численними прекрасними пляжами.

3. Венеція, Італія

Знамените місто каналів.
Знамените місто каналів.

Венеція являється надзвичайно популярним літнім туристичним напрямком. Проте всіма місцевими дивовижними архітектурними пам’ятками, а також знаменитими каналами можна помилуватися і взимку, тим більше, що в зимові місяці в місті набагато менше туристів і більш доступне житло.

4. Тенеріфе, Іспанія

Найбільший з Канарських островів.
Найбільший з Канарських островів.

Найбільший і найгустонаселеніший з Канарських островів, Тенеріфе може похизуватися дуже м’якою і сонячною зимою, що робить його популярним місцем зимового відпочинку для мандрівників зі всього світу. Хоча острів відносно невеликий (2000 квадратних кілометрів), на ньому можна знайти що завгодно – від живописних рибацьких містечок до чудових пляжів з чорним піском, від незліченної кількості морської флори і фауни до величних гір та інших природних принад.

5. Лондон, Великобританія

До Лондона на чашку чаю.
До Лондона на чашку чаю.

Провести свою зимову відпустку в Лондоні, можливо, не найоригінальніша і дешева ідея, але немає жодних сумнівів у тому, що столиця Великобританії може запропонувати багато чого протягом зимового сезону. Якщо відвідати Лондон напередодні Різдва, то хто завгодно буде приголомшений ефектними прикрасами на вулицях, яскравими різдвяними ярмарками і просто атмосферою свята.

6. Львів, Україна

Казкове місто Лева.
Казкове місто Лева.

Прекрасним варіантом для зимової відпустки стануть відвідини Львова. Якщо не вистачає коштів на закордонну подорож – не варто засмучуватись. Це прекрасне місто вразить своєю архітектурою, колоритом і привітністю його мешканців. А різдвяні ярмарки, що є невід’ємною частиною зимового Львова допоможуть вам поринути у казку. І не важливо, вперше ви опинились тут, чи ні… Це місто з кожним разом все більше закохує у себе.

7. Кі-Вест, Флорида, США

Відпочинок з кубинським присмаком.
Відпочинок з кубинським присмаком.

Розташований в 208 км від американського Маямі і в 171 км від кубинської Гавани, Кі-Уест є найпівденнішим містом в континентальній частині США. Він відомий як єдине місце на материковій частині США, де ніколи немає морозу і снігу.

8. Гоа, Індія

Відпочинок без кордонів.
Відпочинок без кордонів.

Гоа – найменший штат за площею (3700 квадратних кілометрів) в Індії, проте його теплий і сонячний клімат, вражаючі пляжі з пальмами, а також численні фестивалі та вечірки роблять Гоа одним з найпопулярніших і найвідвідуваніших міст країни взимку. В Гоа знайдеться дещо для кожного: від занять йогою до відмінних умов для майже всіх видів водного спорту, від вражаючих храмів до смачних страв місцевої кухні і фестивалів з шаленою енергетикою.

9. Рейк’явік, Ісландія

З мріями про зиму.
З мріями про зиму.

Розташована в безпосередній близькості від Північного полярного кола, Ісландія є країною, яку повинен любити кожен справжній шанувальник зими. Рейк’явік, столиця країни, є ідеальним місцем, де можна помилуватися засніженою ісландською природою. Він вважається одним з найчистіших, найзеленіших і найбезпечніших міст у світі, а також може похизуватися сотнями барів і клубів, розкиданих по всьому місту.

10. Малі, Мальдівські острови

Шанувальникам корралових рифів присвячується.
Шанувальникам корралових рифів присвячується.

Складені з 1192 коралових островів, згрупованих у подвійний ланцюг з 26 атолів, Мальдіви є країною, розташованою прямо на екваторі, а це означає, що температура тут стала цілий рік. Країна відома своїми прекрасними пляжами з білим піском і теплою, кришталево чистою водою.

11. Церматт, Швейцарія

Чисто європейський відпочинок.
Чисто європейський відпочинок.

Розташований на приголомшливій висоті в 1620 м Церматт є одним з найбільш високогірних і найпопулярніших в світі гірськолижних курортів, де сніг лежить десять місяців на рік (крім липня і серпня). Оточений монументальними вершинами швейцарських Альп містечко також пропонує широкий вибір житла, починаючи від розкішних готелей до стильних дерев’яних шале.

12. Канкун, Мексика

Канкун - найпопулярніше курортне місто у Мексиці.
Канкун – найпопулярніше курортне місто у Мексиці.

Канкун – найпопулярніше курортне місто у Мексиці і одне з найпопулярніших туристичних напрямків у світі. Сюди прямують всі любителі сонця, адже в Канкуні тропічний клімат з невеликими температурними відмінностями між сезонами. Місто, що лежить на березі Карибського моря, найбільш відоме своїми прекрасними пляжами, а також близькістю до археологічних пам’яток стародавніх майя.

13. Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Відпустка як нескінченний карнавал.
Відпустка як нескінченний карнавал.

Ріо-де-Жанейро, куди приїжджають майже 3 мільйони іноземних туристів щороку, є найбільш відвідуваним містом в Бразилії, а також у всій Південній Америці. Місто відоме багатьма речами – від готелів світового класу і великих пляжів до шкіл самби і знакової статуї Христа Спасителя. А ті, хто приїде сюди у лютому, потраплять на найбільший і найбільш вражаючий в світі карнавал.

14. Шарм-ель-Шейх, Єгипет

Пишність Шарма.
Пишність Шарма.

Шарм-ель-Шейх, який раніше був невеликим портовим містом, є місцем, в якому цілий рік можна знайти сухий клімат. Тут дуже спекотно влітку і тепло взимку. Місцеві ідеально чисті води стали популярними для різних водних видів спорту, зокрема, для підводного плавання і снорклінга. Також курорт може похизуватися дивовижною морською флорою і фауною (250 різних коралових рифів і 1000 видів риб).

15. Острів Різдва, Австралія

Далеко від цивілізації.
Далеко від цивілізації.

Найекзотичніше місце в цьому переліку – тропічний острів Різдва, який належить Австралії. Незважаючи на назву, що асоціюється із зимою, острів розташований в екваторіальній області. Дві третини його площі є національним парком, а в цілому острів Різдва відомий своїми унікальними флорою та фауною.



• не пропусти