10 фільмів, які піднімуть настрій після важкого дня

73386

Ніщо не допоможе краще впоратися з втомою і поганим настроєм, ніж хороша історія, наповнена теплом, любов’ю, затишком і радістю.

Ось добірка фільмів, які навіть після самого поганого дня нагадають про те, що життя сповнене щастя.

Незатишна ферма (Cold Comfort Farm, 1994)

Обставини змушують юну Флору Пост переїхати до родичів у село. Рідні героїні всі як на підбір з дивацтвами, будинок в запустінні, а сімейні пристрасті розпалюються все більше. Але дівчина твердо вірить: здоровий глузд допоможе їй впоратися з усіма драмами.

Красиві дівчата (Beautiful Girls, 1996)

Музична кар’єра Віллі Конвея не склалася, і він повертається в своє рідне містечко, маленький, загублений на просторах Америки Найт-Рідж. А там сім’я, старі друзі, встигнувші вирости за час відсутності героя сусідські діти. І у всіх є свої історії.

X+Y (X+Y, 2014)

Нейтан Елліс — замкнутий підліток з видатним талантом математика. Він змушений вийти із зони комфорту, коли його відбирають представляти Великобританію на Міжнародній математичній олімпіаді. Зіткнувшись з труднощами адаптації до нових обставин, Нейтан розкриває в собі нові сили, вчиться розуміти людей і зустрічає свою першу любов.

Чоловічий стриптиз (The Full Monty, 1997)

Залишившись без роботи герої намагаються якось заробити, організувавши своє стриптиз-шоу. Задум виявиться приреченим на провал, адже новоспечені танцівники не відрізняються неземною красою і натренованими тілами. Тому вони вирішують привернути увагу потенційних глядачок радикальним способом.

Так, можливо (Definitely, Maybe, 2008)

Коли 10-річна дочка Вільяма просить його розповісти про минуле, він відкриває їй правду про трьох головних жінок свого життя, змінивши лише імена коханих. Відповідаючи на запитання дочки, Вільям розуміє, що йому ще не пізно спробувати повернути головне кохання свого життя. Але ось хто з трьох дівчат та сама єдина?

Чистий аркуш (La tête en friche, 2010)

Французький фільм про зустріч двох дуже різних людей. Жермен — провінціал, якого всі знайомі вважають недалеким. Одного разу в парку він зустрічає милу літню даму Маргаретту. Між ними виникає справжня дружня симпатія. Маргаретта відкриває Жермену світ літератури, тим самим змінюючи все його життя.

Десятидюймовий герой (Ten Inch Hero, 2006)

У маленькій закусочній поруч з морем працюють молоді люди — три дівчини і один хлопець. Всі вони ще на початку свого шляху, у всіх є свої мрії і свої страхи. Сонячний, щирий і романтичний фільм.

Неймовірна подорож містера Співета (The Young and Prodigious T. S. Spivet, 2013)

Містеру Співету всього 10, але він вже вважається визнаним генієм. Коли його креслення диво-винаходів отримує нагороду престижного столичного університету, хлопчик тікає з дому, щоб особисто забрати свій приз. Але для цього йому доведеться пройти через всю країну.

Велика афера (The Grand Seduction, 2013)

Після заборони рибної ловлі жителі канадської села позбулися єдиного заняття. Більшість віддали перевазі виїхати (навіть мер втік під покровом ночі), а сотня з невеликим мешканців, що залишилися намагаються врятувати свою малу батьківщину: для цього всього лише потрібно знайти 100 тис. доларів на хабар, збільшити чисельність населення і умовити міського доктора осісти в цій глухій місцевості.

Сяйво веселки (A Shine of Rainbows, 2009)

Сім’я о’Доннел усиновляє хлопчика на ім’я Томас. Замкнутий і відлюдкуватий, він розчаровує свого прийомного батька, але Марія о’Доннел, любляча і добра жінка, зуміла знайти шлях до серця дитини.