Галицька кухня: пажиброда, флячки та засипана капуста

Ви не знаєте, що таке пажиброда? Тоді вам обов’язково треба до Львова! На протязі кількох останніх років місцеві гастроентузіасти ретельно збирали старовинні рецепти, і тепер...

Українські «суперфуди»: 5 локальних продуктів, які містять багато корисних компонентів

Де шукати «суперфуди» — у магазині чи, можливо, у власній коморі? Спільно з кандидаткою біологічних наук Оленою Лівінською ресурс berezhy-sebe.com розповів про 5 популярних українських...

12 традиційних українських страв, що мають бути на столі у Святвечір

Одна із найдавніших українських різдвяних традицій — це Свята Вечеря 24 грудня (6 січня за юліанським календарем). Як правило, на столі у цей вечір...

7 рецептів українських страв, які варто приготувати у квітні

Українська традиційна кухня, як і будь-яка інша — формувалась, в залежності від сезонності, місцевих та завезених овочів та фруктів, які ми вирощували. Взимку готували...

Куди подіти кабачки: 20 простих рецептів – від закусок до основних...

У серпні про кабачки не жартує тільки лінивий. Але жарти вбік — прилаштувати рясний урожай справді буває непросто. Ми зібрали смачні й нескладні страви...

Скільки можна зберігати продукти в морозилці – список

Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося! Міністерство сільського господарства США пояснює, що...

Не борщ і не вареники: Відомий кулінар назвав чотири по-справжньому українські...

Євген Клопотенко розповів про забуті автентичні українські страви. Кожна країна пишається своїми національними стравами, вони стають своєрідною "кулінарної візиткою", за якою країну впізнають за кордоном В...

Топ-7 страв, які можна приготувати на Спаса

У серпні українці відзначають одразу три православних свята: медовий, яблучний і горіховий Спас. Оскільки всі вони мають символічні кулінарні елементи, не складно здогадатись, що...

5 традиційних українських страв для вегетаріанців і тих, хто поститься

В нашій країні з кожним роком все більше розвивається культура вегетаріанства – тобто виключення м’яса та риби з свого раціону. У кожного свої мотиви...