Багатства іспанської кухні (фото)

Іспанська кухня являє собою поєднання 17 розгалужень, відповідних такій же кількості регіонів. Їх об'єднує вплив африканської та французької кухонь, а також рясне використання декількох...

Як приготувати ідеальну паску: добірка порад та секретів

Рецептів паски існує безліч — лише просту випічку з родзинками кожна господиня може готувати по різному. Замішують тісто з різними спеціями чи алкоголем, додають...

Голови кабанів та птахи смажені живцем: що їли на бенкетах у...

Що з’їсти, коли хочеться чогось особливого? Середньовічна кухня може нам дати кілька ідей. Адже середньовічні кухарі винайшли страви, які могли не лише (і не...

7 українських страв, які варто приготувати у квітні

Українська традиційна кухня, як і будь-яка інша — формувалась, в залежності від сезонності, місцевих та завезених овочів та фруктів, які ми вирощували. Взимку готували...

5 рецептів десертів зі смаком осені: яблука, груші, сливи, хурма та...

Восени вечори стають уже достатньо прохолодними, щоби можна було вмикати пічку й готувати домашні десерти. Саме для таких вечорів ми зібрали кілька рецептів солодощів....

50 найсмачніших сніданків зі всього світу (фото)

Які страви полюбляють на сніданок в різних куточках світу вирішила дізнатися Вікторія Філпот (Victoria Philpott), створюючи свій проект «50 кращих сніданків світу». Друзі з...

З ложкою по Україні: 14 нетрадиційних страв, які варто спробувати

Українська кухня, як і її народ, така ж щедра і багата. Наші страви формувалися і змінювалися протягом тривалого часу. Є в українській кухні і...

Меню у Великий піст: поради на кожен день та добірка страв

Щорічний піст перед Великоднем почався у 2019 році 11 березня і триватиме аж до самого свята 28 квітня. Ми вже писали про головні правила...

Що таке суші і з чим їх їдять: основи азійської кухні

З давніх-давен культури вибудовували власні способи харчування, удосконалюючи раціон і рецептури. Так утворилась культура їжі як така і її відмінності між різними народами. Загалом кухню...

Варенуха, муселець та спотикач. Алкогольні вподобання українців часів Київської Русі

Українці насправді у жодні часи не відзначались надмірною любо`ю до горілки, хоч алкоголь відомий нам ще з язичницьких часів. Здавна тут пили значно вишуканіші...

Топ-5 стародавніх українських напоїв для втамування спраги

Солодкі холодні напої, які чудово втамовували спрагу, в українській кухні традиційно готували із фруктів та ягід. Свіжі та сушені, вони надовго зберігали корисні для...

Смачний грудень: із яких продуктів готувати страви взимку

Літо і осінь закінчилися, але навіть у грудні на прилавках магазинів та ринках можна знайти корисні та сезонні продукти. Які продукти купувати зимою та...