6 рецептів простих десертів за 20 хв, які приготує навіть школяр

688

А так можна було? Не випікати 3 години бісквіти, мучитися з тістом і потім ще й кухню прибирати пів дня? Ми відповідаємо: так! Бо смачні десерти до чаю, візиту гостей чи для радості на кожен день реально приготувати навіть за 20 хв без клопоту.

1. Штрудель із лаваша з яблуками

фото: Depositphotos

У лаваші можна готувати не тільки солоні страви, а й прості солодкі десерти з домашнім сиром чи фруктами. Головне — обрати смачний і тоненький готовий лаваш.

Інгредієнти:

  • 1 великий тонкий лаваш (приблизно 60 г).
  • 2 великі яблука.
  • 1 ст.л. цукру.
  • 0,5 ч.л. кориці.
  • 40 г горіхів (грецьких, арахісу, фундука тощо).
  • 30 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Яблука почистьте, дістаньте ножем серцевини. Наріжте невеликими кубиками.
  2. Розігрійте сковорідку, додайте половину вершкового масла і обсмажте яблука, присипавши їх цукром, декілька хвилин. Перемішуйте яблука весь час і готуйте на маленькому вогні.
  3. Лаваш викладіть на стіл, змастіть іншою половиною масла, викладіть яблука, посипте нарізаними горіхами та корицею. До начинки можна додати родзинки, курагу чи інші сухофрукти.
  4. Загорніть лаваш у рулет, за потреби прикріпіть краї зубочистками. Запікайте при 180°C 15-20 хв.
  5. Коли лаваш трохи охолоне, подавайте, присипавши цукровою пудрою.

2. Батончики з вівсянки

фото: Depositphotos

Усі знаємо про користь вівсянки, але часто ця крупа зовсім не смакує. Тому чудова ідея здорового й ситного перекусу — перетворити вівсяні пластівці на смачні батончики.

Інгредієнти:

  • 50 г вівсянки.
  • 50 г горіхів.
  • 100 г фініків.

Приготування:

  1. Фініки очистьте від кісточок, за потреби почистьте від шкаралупи горіхи.
  2. Змішайте усі складові в чаші блендера і перебийте в однорідну масу.
  3. Сформуйте з суміші батончики, поставте в холодильник чи морозилку на годину та смакуйте.

Пропорція приблизна, бо до суміші можна додавати будь-які горіхи, насіння гарбуза чи соняшника, мед, банан, журавлину, курагу, корицю. Саме той момент, коли варто експериментувати й підбирати склад до смаку.

3. Бананові панкейки

фото: Depositphotos

Максимально прості панкейки з декількох інгредієнтів виходять смачні, пухкі та ще й без грама цукру! Запасіть на додачу мед, сметану, джем або подавайте просто зі свіжими ягодами й фруктами.

Інгредієнти:

  • 1 банан.
  • 1 яйце.
  • 100 г борошна.
  • 0,5 ч.л. розпушувача для тіста.

Приготування:

  1. Банан почистьте, розімніть виделкою чи перебийте блендером.
  2. До борошна додайте розпушувач тіста, перемішайте й поступово всипайте до банана.
  3. Смажте панкейки на сухій сковороді: спочатку один бік, а після появи бульбашок на поверхні переверніть. Залежно від розміру, це займе 2-3 хвилини.

4. Чіа-пудинг

фото: Depositphotos

Насіння чіа стало новим суперфудом, але ліпше його перетворити на пудинг: отримаєте ніжний і дуже простий у приготуванні десерт.

Інгредієнти:

  • 50 г насіння чіа.
  • 150 мл білого йогурту.
  • 70 г ягід.
  • 20 г горіхів (волоських, мигдалю або кокосової стружки).

Приготування:

  1. Чіа змішайте з йогуртом і залиште постояти для розбухання приблизно годину або засипте з ночі.
  2. Посипте десерт ягодами та горіхами й смакуйте.

5. Йогуртовий торт

фото: Depositphotos

Цей рецепт трохи розтягується в часі через застигання желатину, однак, зробити десерт можна за лічені хвилини. Якщо ж маєте більше часу й натхнення, додайте основу з печива: просто подрібніть пісочне печиво блендером, змішайте з вершковим маслом та викладайте на низ формочок.

Інгредієнти:

  • 1 пляшка білого йогурту (700 мл).
  • 20 г желатину.
  • 400 г свіжих фруктів або ягід.

Приготування:

  1. Желатин розчиніть у воді та поставте на пів хвилини у мікрохвильовку чи нагрійте на водяній бані, дайте трохи охолонути.
  2. З’єднайте йогурт із желатином.
  3. Тим часом очистьте й наріжте фрукти до смаку: банани, апельсин, ківі, вишні, різні ягоди.
  4. Викладайте фрукти у формочки (це можуть бути стаканчики), заливайте йогуртовим желе й ставте у холодильник для застигання.

6. Горіховий смузі

фото: Depositphotos

Смузі з горішками й сухофруктами — смачний і насичений варіант десерту, який займає мінімум часу. Для солодкого смаку обирайте стиглі банани й фініки. Також врахуйте, що горіхи є алергенами, тож не забудьте попередити про них гостей.

Інгредієнти:

  • 80 г сирих горіхів кеш’ю.
  • 200 мл води.
  • 2 банани.
  • 7-8 фініків.
  • Спеції: мелена кориця, мускатний горіх, ванільний цукор по дрібці.

Приготування:

  1. Найдовший крок у цьому рецепті — замочити кеш’ю та фініки у воді на кілька годин. Залиште на три години або на цілу ніч.
  2. Змішайте в чаші блендера горіхи, фініки, банани, спеції та воду. Збивайте до однорідності 3-5 хв.
  3. Подавайте з гілочками м’яти або посипавши меленою корицею.

Ці рецепти підійдуть, коли не хочеться витрачати занадто багато часу на приготування страв. Більшість із них ви зможете зробити із дітьми. Найбільше задоволення — смакувати десерт, приготований і прикрашений власноруч. А те, що кожен варіант буде смачним, перевірено!