10 небанальних фільмів з чудовим весняним настроєм

12930

Весна вже ступила до нас на поріг, але ще не увійшла повністю у свої володіння, тож кожен, хто скучив за теплим сонячним промінням, рахує дні до моменту, коли вона набере повних обертів. Ця пора асоціюється у людей з коханням, щастям, народженням і початком чогось нового. Саме тому фільми, у яких зображена весна, так надихають. Ми підібрали для вас 10 цікавих картин, аби очікування перших теплих днів проходило приємно:

1. Звуки музики (англ. The sound music, 1965)

Пройшло більш ніж 50 років. Після прем’єри цього мюзиклу, а ним досі захоплюються, неначе вперше. Пісні з цього фільму переспівують відомі виконавці, модні образи втілюють по всьому світу, а відрізки сюжету грають у найвідоміших театрах і досі.

Тому що фільм випромінює душевне тепло та проміння добра, яких під кінець зими так прагне серце. А засніжені Альпійські пейзажі, у поєднанні з квітучими галявинами, нагадують нам про те, що от-от настане ця казкова пора.

2. Весняні надії (англ. Hope Springs, 2012)

Головні герої — сімейна пара, котра прожила разом близько 30 років. Вони загубились і побутових проблемах, рутинній роботі та просто звикли одне до одного. Але пара не втратила надію, тож все ще має бажання відродити давно забуті почуття. Подружжя вирішує звернутись до експерта з подолання сімейних криз, аби як слід з усім розібратись, але натомість потрапляють у смішні і курйозні ситуації, даючи нам привід добряче посміятись. І все це на тлі чудових весняних пейзажів.

3. Весна, літо, осінь, зима… і знову весна (англ. Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring, 2003)

Якщо вже говорити про чари, якими наділена кожна пора року, то просто неможливо обійти стороною цей фільм. Корейська стрічка Кім Кі Дука тонко зображає кожну із них окремо, але при цьому поєднує у непереривний цикл. Ніч змінюється днем, смерть змінюється життям, а зима змінюється весною — у всій цій циклічності і полягає краса нашого існування.

У центрі картини — монах-цілитель, який живе у гірській місцевості і виховує хлопчика. Цей хлопчик рік за роком дорослішає, розвивається і змінюється. У його житті бувають складні моменти, але він занадто довго спостерігав за природою, тож знає, що за зимою неодмінно настане весна.

4. Молодий та надзвичайний Спайвет (англ. The Young and Prodigious T.S. Spivet, 2013)

Цей 12-річний хлопчик пізнає всі радості щасливого дитинства: його оточує неймовірної краси природа і все життя ще попереду, тож можна безтурботно віддаватись мріям, фантазіям і довгим прогулянкам навколо дому. Але життя його повинно змінитись, адже винаходи, які він майструє для розваг — виявляються геніальними, як і сам хлопчик. Тепер йому доведеться покинути рідну домівку, де природа якраз знаходиться у стадії відродження, перетнути усю країну і потрапити у престижний університет, аби отримати нагороду і виступити з доповіддю.

5. Весна (англ. Spring, 2014)

Головний герой — юнак, котрий живе у сонячній Каліфорнії, але покидає рідну домівку, аби відвідати ще більш казкову місцевість у Італії. Ця європейська красуня так і навіює романтику, особливо навесні, тож хлопець одразу закохається у італійську красуню. Але на нього чекає і темна сторона цієї історії, містична та непередбачувана.

6. Амелі (фр. Le Fabuleux destin d’Amelie Poulain, 2001)

Одрі Тоту, котра зіграла роль Амелі, лише однією своєю посмішкою викликає тепло. Але цей фільм його ще й подвоює! Французька романтична історія про наївну та мрійливу дівчину, зігріє навіть найбільш крижане серце. Фільм насичений тонкими деталями і яскравими образами, запав у душі мільйонів і поселився в них на вічно. Його можна із захопленням переглядати кожної весни.

7. Моя велика іспанська родина (іс. La gran familia española, 2013)

Младший из пяти братьев большой испанской семьи решает жениться на своей беременной девушке. Но по воле судьбы их свадьба совпадает с чемпионатом мира по футболу. Это не просто легкая комедия с забавными шутками, а глубокая история о взаимоотношениях и семейных ценностях. Вы погрузитесь в атомосферу мундиаля и познакомитесь с испанскими семейными традициями.

8. Таємничий сад (англ. The secret garden, 1993)

Цей фільм змушує повірити у казку не тільки дітей, але й дорослих. У центрі подій — дівчинка-сирітка, котра перебуває у старовинному англійському маєтку та проводить час у саду, наповненому квітами, зеленню і потаємними мріями. Після його перегляду хочеться вірити в чудо, яке прийде разом із весною.

9. Феріс Бьюлер бере вихідний (англ. Ferris Bueller’s day off, 1986)

Як ви уявляєте ідеальну весну? Покинути всі турботи, забути про проблеми і повністю віддатись відпочинку? Саме так і зробив головний герой фільму. Він от-от закінчує школу і через декілька днів на нього чекають випускні екзамени. Але хлопець вирішив, що це якраз влучний час, аби відпочити від безсонних ночей на книжками і відірватись на повну.

10. Інакша Боварі (англ. Gemma Bovery, 2014)

Класичний роман Гюстава Флобера у цій картині відзнятий на сучасний лад: молода пара Боварі переїхала у французьку провінцію… а власне, хіба цього не достатньо для ідеальної весни? Франція, вино, а у повітрі літає аромат кохання і свіжих круасанів.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти