15 фільмів, завдяки яким можна подорожувати світом, не виходячи з кімнати

3879

Душа кличе у подорож, але змушені сидіти вдома. Чому б не витратити вільний час на перегляд фільмів, які цікаво розкриють найпопулярніші туристичні країни? Почніть свій день з фільму «Перед світанком» і опиніться у столиці Австрії – Відні, а завершіть його, переглядаючи «Ла-Ла Ленд», закохуючись у вечірній Лос-Анджелес.

«І твою маму теж» (Y Tu Mamá También, 2001) – Оахака, Мексика

Двоє друзів вирішили не сидіти вдома влітку, поки їх подруги поїхали в Італію. Джуліо та Теноч відправились у подорож дикими місцями Мексики. Згодом до них приєднується й гарна, проте старша за них, жінка… Цей фільм про дружбу та стосунки. Але важко не помітити затоплену сонцем мексиканську природу.

«Амелі» (Amélie, 2001) – Париж, Франція

Париж дійсно грає головну роль другого плану у цьому фільмі. Понад 80 різних локацій було використано для зйомок «Амелі»: від Нотр-Даму до каналу Сен-Мартен. Трохи химерна комедійна історія про дівчину Амелі, яка таємно робить гарні справи іншим людям. Цікавий сюжет та історія кохання зробили цей фільм одним зі 100 найкращих неангломовних фільмів у світі.

«Поїзд до Дарджилінґа» (The Darjeeling Limited, 2007) – Раджастан, Індія

Уес Андерсон вміє яскраво знімати фільми й «Потяг у Дарджилінг» не став винятком. Режисер зміг майстерно використати розкіш Раджастану – велику пустелю і жорстокі гори. Вони підкріплюють драму, яка розгортається між братами Френсісом, Джеком та Пітером. З дня поховання їх батька вони не бачили один одного, але раптово зустрічаються у потягу, який їде майже через всю Індію. Брати й не здогадуються, що ця мандрівка була спланована одним із них.

«Тельма і Луїза» (Thelma & Louise, 1991) – США

Історія про жіночу дружбу, подорож Америкою та втечу через вбивство. Хоч цей фільм не завершується щасливо, увесь сюжет тримає у напрузі до самого кінця. Луїза вбиває чоловіка, який непристойно чіплявся до Тельми в барі Арканзасу. Розуміючи, що за ними женуться поліцейські, вони їдуть до Великого Каньйону на кабріолеті Ford Thunderbird. В кінці фільму жінки вирішують не здаватися, а залишитися вільними назавжди.

«Римські канікули» (Roman Holiday, 1953) – Рим, Італія

Принцеса однієї з європейських країн Енн (Одрі Хепберн), вирішила втекти від своїх королівських обов’язків під час подорожі до Риму. Вона зустрічає американського журналіста Джо Бредлі (Грегорі Пек), який показує їй місто, аби отримати ексклюзивне інтерв’ю, але натомість закохується в принцесу. Іспанські сходи, екскурсія по Колізею, поїздка на «Веспі» та кава у вуличних кафе перенесуть вас до італійської столиці.

«Назви мене своїм ім’ям» (Call Me by Your Name, 2017) – Північна Італія

Головна сюжетна лінія фільму – любов між 17 річним Еліо Парламаном та 24 річним аспірантом Олівером, який працює разом з батьком Еліо. Романтичні стосунки розгортаються на півночі Італії. Глядачу не можуть не сподобатися мальовничі пейзажі цієї частини країни: стародавній Бергамо, чарівне озеро Гарда, маленькі італійські піцерії, широкі поля.

«Готель «Меріголд». Кращий з екзотичних» (The Best Exotic Marigold Hotel, 2011) – Джайпур, Індія

Виявляється, що будинок пристарілих в Індії, в якому вирішили доживати свій вік головні герої фільму, не такий, яким здавався на перший погляд. Проте побутові проблеми йдуть на другий план, коли вони зрозуміли, що можна почати жити заново і знайти кохання. Декоратори фільму змогли перетворити одну з вулиць Джайпуру у східний ринок, а готель Равла Кхемпур до сих пір має такий вигляд, як під час знімання «Готелю «Меріголд»…»

«Труднощі перекладу» (Lost in Translation, 2003) – Токіо, Японія

Одинак та багатій Боб Харіс зустрічає в готелі молоду та самотню в шлюбі Шарлотту. Разом вони намагаються заповнити прогалини у своїх почуттях, тому вирішують втекти з готелю на зустріч пригодам у Токіо. Боб і Шарлотта знайомляться з новими людьми, пізнають культуру східного світу та потрапляють у смішні ситуації.

«Талановитий містер Ріплі» (The Talented Mr. Ripley, 1999) – Італія

Хоч сюжет фільму не дає розслабитися глядачу різноманітністю подій, не можливо звернути увагу на італійське узбережжя і насолодитися його краєвидами. Краса нового життя, яке почав Том Ріплі після вбивства багатого плейбоя Дікі Грінліфа, гармонійно поєднується з розкішшю пейзажів Італії.

«Їсти молитися кохати» (Eat Pray Love, 2010) – Італія, Індія, Балі

Після гіркого розлучення Елізабет Гілберт (Джулія Робертс) вирішує кинути все, щоб вирушити в подорож, яка допоможе їй більше пізнати саму себе. В Італії вона зрозуміла як потрібно цінувати просту насолоду їжею. В Індії досягти внутрішнього спокою. А на Балі можливо знайти своє кохання, як це й сталося в Елізабет.

«Пляж» (The Beach, 2000) – Майя Бей, Таїланд

Молодий американський мандрівник (Леонардо Ді Капріо) дізнається про таємний острів, де й знаходиться загадковий пляж. У його руках опиняється карта, яка веде саме туди. Разом з новими знайомими він вирушає на пошуки цього тропічного раю. Проте, не все так чудово, як їм здавалося. Острів приховує страшні таємниці.

«Під сонцем Тоскани» (Under the Tuscan Sun, 2003) – Тоскана, Італія

Френсіс Маєрс, американська письменниця, хоче почати все спочатку після тяжкого розлучення. Її подруга Паті робить подарунок – подорож до Італії у складі гей-групи. Прогулюючись вузькими вуличками Тоскани, Френсіс бачить оголошення про продаж маєтку і вирішує його купити.

«Австралія» (Australia, 2008) – Австралія

В основі сюжету закладена історія англійської аристократки Сари Ешлі, яка отримала у спадок від чоловіка ранчо на півночі Австралії. Перед початком Другої Світової війни вона приїжджає в маєток, аби вберегти його від зазіхань англійських скотарів. Через складні обставини Сара вимушена переганяти тварин за тисячі миль у місто Дарвін, аби їх продати.

«Шалено багаті азіати» (Crazy Rich Asians, 2018) – Сінгапур

Викладачі Нью-Йоркського університету Нік Янг і Рейчел Чу понад рік разом, при цьому дівчина нічого не знає про родину свого обранця. Як тільки вона намагається заговорити про близьких людей Ніка, він одразу переводить тему розмови. Дівчина в сум’ятті, вона не знає, що й думати. Раптово Нік пропонує поїхати до нього на батьківщину в Сінгапур.

«Ла-Ла Ленд» (La La Land, 2016) – Лос-Анджелес, Каліфорнія, США

Обсерваторія Гріффіта, пірс Санта-Моніка в Лос-Анджелесі – все це під музику відомих американських композиторів і танці голлівудських акторів.  Режисер фільму Демієн Шазелл вирішив створити яскраву історію кохання між джазовим музикантом Себастьяном Уайлдером та починаючою акторкою Мією Долан. Чи здатні вони поєднати свої почуття разом з творчими амбіціями?

Дивіться та насолоджуйтесь цими фільмами. Подорож виявиться цікавою навіть на вашому дивані.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти