Як облаштувати спальню за фен-шуй

1288

Ви точно чули про фен-шуй, проте не здогадуєтесь як ця практика впливає на життя. Фен-шуй – це теорія про баланс у навколишньому світі. Вона використовується для будування, ремонту й облаштування житла за принципом «як облаштуєте оселю, так вона впливатиме на добробут». Тому, якщо наважитесь на зміни в будинку, почніть зі спальні. Саме там знаходиться місце спокою та сили.

Облаштувати спальню за фен-шуй не важко. У пригоді стануть поради дизайнера та майстра фен-шуй Дани Клодат. Нещодавно в мережі з’явились її підказки, як зробити спальню місцем повноцінного відпочинку.

«Це працює, як магія», – запевняє Клодат.

Ось чому потрібно зробити все за фен-шуєм у спальні: «По-перше, це сприяє глибокому й здоровому сну. По-друге, спальня невід’ємно пов’язана з любов’ю, тому облаштування кімнати за фен-шуєм призводить до покращення стосунків.»

Порада №1. Поставте ліжко якомога далі від дверей

В ідеалі, ліжко потрібно ставити якомога далі від дверей так, щоб можливо було побачити кожного, хто входить до кімнати. Проте, ставите його навпроти дверей також не можна. Розмістить ліжко по діагоналі, або біля бокової стіни кімнати.

Ліжко повинно бути вашим, а не передаватися у спадщину від мами чи бабусі. Речі мають властивість зберігати енергію попередніх власників. Обирайте ліжко на невисоких ніжках, аби енергія під ним могла циркулювати. Не забувайте про бильця ліжка. Вони повинні створювати гарну опору для голови. Не переживайте, якщо через розміри кімнати, або планування, ви не можете виконати всі ці правила.

«Існують два правила, які я не люблю порушувати – ділити стіну, біля якої стоїть ліжко, з ванною кімнатою та спати під балками.»

Порада №2. Використовуйте правильні кольори.

Обирайте кольори, які вам подобаються і збігаються з вашими намірами.

«Почніть з нейтральних кольорів, а потім додайте більш насичених, які збігаються з вашими прагненнями.»

Якщо вас бентежить поганий сон, або насичений ритм життя, то обирайте спокійні кольори зі світлими відтінками. А для яскравих стосунків, додайте теплих насичених кольорів у спальню.

«Червоний колір, або такі ж яскраві кольори, придають більше енергії простору», – запевняє Дана Клодат.

Теж саме стосується й постільної білизни. Білий колір – занадто нудно. Обирайте рожеву білизну, якщо хочете зав’язати стосунки з партнером. Червона білизна додає пристрасті у взаємовідносинах.

Врешті-решт, обирайте ті кольори, які подобаються вам. Так ви будете відчувати комфорт і спокій у власній спальні.

Порада №3. Приберіться у кімнаті

Безлад у кімнаті провокує стрес. Неможливо відпочити там, де брудно. Якщо ви роками накопичували якісь речі й рука не підіймалася їх прибрати, то зробіть це просто зараз.

«Спати на ліжку, під яким заховано різний мотлох – це теж саме, що «спати на проблемах.»

Використовуйте простір під ліжком тільки для постільної білизни, ковдр і подушок. Там не місце для емоційно заряджених предметів: одягу, старого взуття, альбому з фотографіями, документів.

Навіть, якщо ви не розташовуєте все за фен-шуй, прибирання в спальні піде тільки на користь. Дотримуйтесь мінімалізму. Чим менше речей у кімнаті, тим краще.

Порада №4. Залиште роботу поза спальнею

За принципами фен-шуй всі книги та папери, пов’язані з роботою, мають зберігатися не в спальні. Так ви швидше перестанете думати про робочі проблеми й розслабитесь. Ті книги, які хотілося б прочитати перед сном, варто залишити.

Бібліотека у спальні – не прийнятний варіант. Книги занадто активні для цієї кімнати. Не хвилюйтесь, якщо книжкові полиці раптом стануть пустими. Вони не розрізають простір, хоча про це пишуть в деяких книжках. Можете використовувати їх у дизайні спальні так, як вам зручно.

Порада №5. Зверніть увагу на симетрію

«Відчуття рівноваги заспокоює та заземлює», – пояснює дизайнер.

Тому так важливо дотримуватися симетрій у кімнаті.

Потрібно підбирати, наприклад, тумбочки однакового кольору й розміру. Кожен, хто спить у спальні, повинен мати свій власний простір. Особливо, коли це стосується людей у стосунках, або тих, хто хоче їх побудувати.

Аби симетрично розташовувати предмети, потрібно використовувати парні чи схожі предмети інтер’єру у квадратній кімнаті.

Не переживайте, якщо не зможете дотримуватися усіх правил. Для тих, хто вперше випробовує практику фен-шуй, це може бути занадто. Облаштовуйте спальню поступово.

«Будинки різні, кожна спальні також різна, і кожна людина різна, тому намагатися суворо застосовувати кожне «правило» фен-шуй не потрібно,» – радить Клодат.

Вона бачила, коли клієнти незручно ставлять ліжка і панікують, бо не можуть помістити дві тумбочки у кімнаті.

«Цей страх і догми не пов’язані з фен-шуємДовіряйте своїм інстинктам, аби облаштувати спальню і почуватися там краще,» – каже дизайнер.

Спальня – незвичайна кімната. Це храм спокою, любові та відпочинку. Спробуйте створити гармонійний інтер’єр у цій кімнаті  й ваше життя зміниться.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти