Традиційні українські страви до Великого посту

Великий піст у 2019 році триває з 11 березня по 27 квітня. Він є найдовшим постом у році — більш ніж сорок днів. В...

35 страв із різних країн світу, які варто спробувати кожному (фото)

На сайті Quora вирішили провести опитування на тему: «Якби у вас була можливість спробувати страву в кожній країні світу, щоб ви вибрали?». Користувачам потрібно...

Меню у Великий піст: поради на кожен день та добірка страв

Щорічний піст перед Великоднем почався у 2019 році 11 березня і триватиме аж до самого свята 28 квітня. Ми вже писали про головні правила...

10 головних особливостей стародавньої української кухні

Ми із задоволенням смакуємо гамбургери, піцу і солодкі французькі макаруни. Та погодьтеся, що любов до борщу і вареників - просто у крові українця. Чому...

До вашої уваги історія кожного овоча на вашому столі. Ви не...

Історія овочів починається на зорі сучасного людства, коли мисливці-збирачі покинули Африку і почали заселяти всю планету, пише The Plant Guide. Розводити корисні рослини людина почала...

5 рецептів домашнього хліба: з дріжджами та без, на заквасці та...

Випікання хліба в українських родинах – це цілий культ, з яким пов’язано безліч традицій, обрядів та прикмет. Кожна господиня оберігала свій власний рецепт хліба...

16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали

В Україні борщ здавна вважався символом міцної родини: усі інгредієнти у полив’янім горщику, варяться, бурлять, а потім, мліючи, передають свої аромати і смаки одне...

50 найсмачніших сніданків зі всього світу (фото)

Які страви полюбляють на сніданок в різних куточках світу вирішила дізнатися Вікторія Філпот (Victoria Philpott), створюючи свій проект «50 кращих сніданків світу». Друзі з...

10 незвичайних українських страв, про які всі забули

Запитайте у будь-кого про українські традиційні страви і вам одразу згадають про борщ, вареники, голубці та холодець. Але наша національна кухня набагато різноманітніша та...

7 незвичайних страв із гарбуза

Коли приходить сезон — гарбузи вважають скоріше прикрасою осені і її символом, ніж продуктом для щоденного використання. З нього готують декілька разів суп, кашу...

Харчування під час посту: кращі рецепти та поради

Настав час Різдвяного посту, який накладає обмеження на вживання продуктів рослинного походження. Тож якщо ви збираєтесь дотримуватись його у цьому році — слід правильно...

Як вийти з зимової сплячки: продукти та страви березня

Перший місяць весни — це не тільки потеплішання на вулиці та поява першої зелені. Сніг тільки починає танути, погода мінлива, а організм вже виснажений...