День в Рівному: що подивитися

1560

Рівне стало одним з перших міст, потерпілого руйнування під час Другої світової війни. Це була територія західної України, якій довелося витримати перший несподіваний удар. Саме тому в місті залишилося трохи архітектурних пам’яток.Однак не треба засмучуватися – тут все одно є на що подивитися, а для проживання можна зняти квартири подобово Рівне.

rivne

Успенська церква

Побудована в 1756 році на кошти, зібрані парафіянами. Тут збереглася старовинна дзвіниця, побудована також у XVIII столітті. А ще тут є «ланцюг моральних устоїв»: їм приковували нечестивих людей, які таким чином могли спокутувати свої гріхи.

Споруда – дерев’яне, найстаріше в Рівному. Якщо вірити легендам, то в цьому храмі молився Іван Гонта з гайдамаками – один з основних діячів Коліївщини (гайдамацького повстання в 1768) – перед битвою з польською шляхтою.

Сьогодні це одна з найбільш культових споруд міста. За часів Радянського Союзу церква планували знести, але її врятували активні мешканці вулиці Шевченка. Сьогодні храму вже понад 250 років.

Рівне _-_ Успенська_церква

Колона Божої Матері

Пам’ятник був споруджений місцевим населенням в період епідемії чуми в 1750 році. А в 1856 році, під час епідемії холери, колона була відреставрована. За часів радянського правління пам’ятник був зруйнований – на Великдень 1952 року. Колону Божої Матері відновили до дня 720-річчя першої згадки про місто.

Kolona_bogomateri

Костел Святого Антонія

Костел був побудований на кошти князів Сангушків на місці більш ранньої святині. Це була будівля з двома шпилями, прикрашена вітражами і фресками.До сих пір на фасаді зберігся хороший годинник. Однак тепер будівля має вже зовсім інше призначення – це Будинок органної музики, як і більшість, подібних йому, костьолів.

kostel_st_Ann

Воскресенський собор

Одна з найпомітніших пам’яток міста, була побудована в XIX столітті на місці знищеного пожежею храму за сприяння Олександра III. За часів радянського правління тут розташувався музей атеїзму.

Voskresensky

Свято-Покровський Кафедральний собор

Перший камінь в його основу було закладено 1990 року, а в 2001 будівництво завершилося повністю. Храм заввишки 55 метрів – один з найвищих в Україні.Він побудований в українському стилі: біло-блакитні стіни, золоті куполи, волинські орнаменти і золотий тризуб з хрестом (або Володимирський тризуб, як його також називають) на фронтоні. Центральний купол символізує Ісуса Христа. Його оточують 12 менших куполів – апостоли.

1410069074

Лебедине озеро

Парк під назвою «Лебедине озеро» – це все, що сьогодні залишилося від садиби князів Любомирських. Раніше (до середини ХХ століття) на цій території стояв палац князів, побудованої на основі середньовічного замку княгині Марії Рівненській. Проект парку був розроблений відомим архітектором. Після Першої світової війни садиба залишилася в жахливому стані. Палац згорів, а парк незабаром вирубали. У повоєнний час територію частково привели в порядок і назвали Комсомольським парком. Серед жителів міста з’явилася інша назва – більш мальовнича. Сьогодні місцевість називають Лебедине озеро – щовесни тут дійсно поселяються лебеді. А ще тут живуть чайки і дикі качки. Навколо озера побудована паркова алея і лавки.

lebedinoe ozero

Парк Шевченка

Парк з однойменною назвою мається, мабуть, в кожному місті. І в кожному місті – це одне з улюблених місць відпочинку місцевих жителів. Парк Шевченка в Рівному – пам’ятник садово-паркового мистецтва, займає площу близько 30 гектарів і вражає своєю уютностью. Тут добре облаштовані алеї, концертні, спортивні та дитячі майданчики, затишні кафе.

Парк був заснований в кінці XVIII століття, і сьогодні вік деяких дерев сягає двохсот років. Тут росте близько 160 видів дерев з усього світу. Внаслідок реконструкції, в кінці 70-х – початку 80-х років минулого століття, тут з’явився каскад басейнів оточених вербами. Парк розташований в самому центрі міста. Щодо назви, жителі не впевнені до кінця, це назва на честь Кобзаря, або одного з визволителів міста.

park

Рівне – досить сучасне місто. Звичайно ж, в Рівному є ринки, супермаркети і гіпермаркети, багато магазинів кілька кінотеатрів, театрів і музеїв, зоопарк.Якщо розгляньте все швидко, зможете без проблем знайти місце, де можна розважитися. А ще краще – вирушайте в подорож по області, тут також чимало цікавого. І Квартира подобово Рівне центр буде відмінним місцем для проживання на невеликий термін.

novyiy-razmer_rovno



• не пропусти