Єгипет початку XX століття у фотографіях

858

На цій фотографії 1900-х років представлені всі невід’ємні елементи Єгипту: піраміди, верблюди, сфінкси і безкраї простори піску.XX століття фактично ознаменував відкриття Єгипту Заходу. Створені в той час залізні дороги везли до Єгипту безліч єгиптологів, художників, істориків, мисливців за скарбами і просто цікавих туристів. З 1860 року, мандрівники могли відправлятися в організовані тури на Близький Схід.

Ті, хто не мав можливість потрапити до Північної Африки в 19 столітті, мають можливість насолодитися чарами цієї країни завдяки збереженим фотографіям. Колекція фотографій знаходиться в Бруклінському музеї і представляє собою захоплюючу подорож до Єгипту на 100 років назад.

египет в фотографиях

Почнемо з портрета єгипетської жінки. У XIX столітті жінка єгиптянка відігравала важливу роль не тільки в сімейному житті, але і в економічній. Жінки, представниці вищого класу часто керували сімейними фінансами, а жінки середнього і нижчого класу могли брати участь у торговельних угодах та інших ділових відносинах. За такі права жінки часто змушені були боротися. Вони зверталися до суду і в більшості випадків вигравали.

В той час, як верблюди в цій фотографії виглядають цілком щасливими і посміхаються для камери, їх вершники виглядають не так щасливо. Двоє чоловіків, показані тут-араби на шляху в Сакара – на південь від Каїра. Їх вид транспорту, верблюд , – використовувався в Єгипті протягом століть.

Більшість дітей в Єгипті не відвідували школу в XIX-му столітті (та в значній мірі, у першій половині 20-го століття), а школи для дівчаток не відкрити до 1873 року.

Гробниці халіфів. Ці будівлі вважаються одними з кращих прикладів середньовічної мусульманської архітектури.

Хлопчик в жовтій чалмі стоїть в Нілі . У 1908 році, коли була зроблена ця фотографія, сучасна Асуанська гребля ще не була побудована, і тільки Стара Асуанська гребля, контролювала воду, але її було недостатньо в багатьох випадках.

У 19-му столітті, до пірамід в Гізі з’їжджалися багато художників, щоб зобразити унікальну архітектуру.

На цій фотографії молода людина протистоїть нубийским воїнам. Нубія вважалася частиною Єгипту ще в XIX столітті, пізніше була виключена британцями.

Цитадель була побудована Саладіном в 12-му столітті, а в 1848 році, була додана мечеть Мухаммеда Алі в пам’ять про смерть другого сина Мухаммеда Алі-паші.

Молоді дівчата з судинами для води.

Ця вулиця відноситься до бідного єгипетському кварталу. Деякі будівлі частково зруйновані, або поступово скочуються вниз.

Одягнені в традиційні одягу, два бедуїна – виглядають трохи пригнічений, або, можливо, просто втомилися. Аж до XIX століття, бедуїни контролювали пустельні простори Єгипту. На сьогоднішній день в Єгипті залишилося всього декілька племен бедуїнів.

На цьому зображенні, турист відображений на тлі храму Esna на західному березі Нілу.

Сонце сідає за Ніл, а ми закінчуємо мандрівку по Єгипту 1900-х.