З’явилося захоплююче відео Манявського скита з висоти пташиного польоту (відео)

510

В рамках соціального проекту «Покажи красу свого міста» команда відеостудії Videomonter відзняла відеоролик про Манявський скит за допомогою аерозйомки. Монастир розташований у Богородчанському районі Івано-Франківської області в мальовничому куточку Карпат.

Як кажуть автори відео, команда проекту і в подальшому буде проводи відеозйомку українських міст для того, щоб люди могли оцінити красу України.

Оператор — Василь Балацко
Монтаж — Петро Шевченко

Скит Манявський — православний монастир, заснований Йовом Княгиницьким у 1606 р. біля села Манява (Богородчанський район, Івано-Франківська область).

З 1621 р. монастир був обнесений кам’яним муром з трьома оборонними вежами, за якими ховалися жителі навколишніх сіл під час нападів турків і татар.

У 1785 р. був закритий австрійським урядом в рамках релігійної реформи імператора Йозефа ІІ.

Був одним із осередків культурного життя в Галичині. Мав велику бібліотеку, славився головним іконостасом, виконаним українським живописцем Йовом Кондзелевичем. Пізніше після закриття монастиря в 1785 р. іконостас знаходився в церкві с. Богородчани, з 1924 р. іконостас перебуває у Національному музеї у Львові ім. Андрія Шептицького.

1980 року відкрито історико-архітектурний музей.

28 травня 1998 року було відкрито Манявський Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир



• не пропусти