11 музеїв світового рівня, які можна “відвідати” в Інтернеті (посилання, відео)

2136

Музей Соломона Гуггенхайма.
Музей Соломона Гуггенхайма.
Безперечно, будь-який історичний артефакт або твір мистецтва найкраще побачити на власні очі. Але не завжди і не у всіх є можливість багато подорожувати по світу. На щастя, сьогодні, у сучасну цифрову епоху з’явилася можливість відвідувати ряд найвідоміших музеїв світу, не виходячи з власного будинку. У нашому огляді зібрані деякі з музеїв, які запрошують на віртуальні екскурсії.

1. Лувр

Музей пропонує безкоштовні онлайн-тури.
Музей пропонує безкоштовні онлайн-тури.
Лувр є не тільки одним з найбільших в світі художніх музеїв, він також один з найбільш знакових історичних пам’яток Парижа. музей пропонує безкоштовні онлайн-тури, Під час яких можна побачити деякі з найвідоміших і популярних експонатів Лувру, такі як єгипетські реліквії.

2. Музей Соломона Гуггенхайма

Унікальна архітектура будівлі Гуггенхайма.
Унікальна архітектура будівлі Гуггенхайма.
Хоча варто було б своїми очима побачити унікальну архітектуру будівлі Гуггенхайма, яка була побудована за проектом Франка Ллойда Райта, можна не летіти в Нью-Йорк, щоб подивитися на деякі з безцінних експонатів цього музею. Онлайн можна побачити роботи Франца Марка, Піта Мондріана, Пікассо та Джеффа Кунса.

3. Національна галерея мистецтв

Тут можна помилуватися картинами Ван Гога і скульптурами Ангкору.
Тут можна помилуватися картинами Ван Гога і скульптурами Ангкору.
Заснована в 1937 році Національна галерея мистецтв відкрита для вільного відвідування. Але для тих, хто не може приїхати до Вашингтона, музей надає віртуальні тури по своїм галереям і виставкам. Наприклад, можна помилуватися такими шедеврами, як картини Ван Гога і скульптури з давнього Ангкора.

4. Британський музей

Доступні експозиції Текстиль з Африки, Об'єкти римських міст Помпеї і Геркуланум.
Доступні експозиції Текстиль з Африки, Об’єкти римських міст Помпеї і Геркуланум.
Колекція Британського музею налічує понад вісім мільйонів об’єктів. Сьогодні відомий на весь світ музей з Лондона ввів можливість перегляду онлайн деяких зі своїх експозицій, наприклад “Кенга: текстиль з Африки” і “Об’єкти з римських міст Помпеї і Геркуланум”. У співпраці з з Інститутом культури Google, Британський музей пропонує віртуальні тури з використанням технології Google Street View.

5. Національний музей природної історії при Смітсонівському інституті

Проводиться онлайн-екскурсія з можливістю огляду на 360 градусів.
Проводиться онлайн-екскурсія з можливістю огляду на 360 градусів.
Національний музей у Вашингтоні, який є одним з найбільш відвідуваних музеїв в світі, пропонує можливість поглянути на свої прекрасні скарби за допомогою віртуального онлайн-туру. Онлайн-гід вітає глядачів в ротонді, після чого проводиться онлайн-екскурсія (з можливістю огляду на 360 градусів) по “Залу ссавців”, “Залу комах”, “Зоопарку динозаврів” і “Залу палеобіології”.

6. Музей Метрополітен

Твори Ван Гога, Джексона Поллока і Джотто ді Бондоне.
Твори Ван Гога, Джексона Поллока і Джотто ді Бондоне.
Метрополітен є домом для більш ніж двох мільйонів творів образотворчого мистецтва, але зовсім не обов’язково їхати в Нью-Йорк, щоб помилуватися ними. На сайті музею є віртуальні тури по деяким з найбільш вражаючих робіт, в тому числі по живопису Ван Гога, Джексона Поллока і Джотто ді Бондоне. Крім того, Метрополітен також співпрацює з Google Cultural Institute, щоб зробити доступними для перегляду ще більше робіт.

7. Театр-музей Далі

Тут похований і сам художник.
Тут похований і сам художник.
Розташований в каталонському місті Фігерас, театр-музей Далі повністю присвячений мистецтву Сальвадора Далі. У ньому можна знайти безліч виставок та експонатів, пов’язаних з кожним етапом життя і кар’єри Далі. Тут і похований сам художник. Музей пропонує віртуальні тури на деякими зі своїх виставок.

8. НАСА

НАСА пропонує тури по космічному центру в Х'юстоні.
НАСА пропонує тури по космічному центру в Х’юстоні.
НАСА пропонує віртуальні тури по свєму космічному центру в Х’юстоні. У ролі гіда виступає анімаційний робот на ім’я “Audima”.

9. Національний музей жіночої історії

Виставка про життя жінок США під час Другої світової війни.
Виставка про життя жінок США під час Другої світової війни.
Керівництво Національного музею жіночої історії в Олександрії, Вірджинія, стверджує, що музей був заснований, щоб надихнути на вивчення минулого і формування майбутнього “шляхом інтеграції історії та культури жіночого життя в Сполучених Штатах”. В режимі віртуального туру можна побачити експонати музею, що демонструють життя жінок під час Другої світової війни і боротьбу за права жінок протягом всієї американської історії.

10. Національний Музей ВПС США

Музей пропонує тури по своїй території.
Музей пропонує тури по своїй території.
Національний музей Військово-повітряних сил США знаходиться на авіабазі Райт-Паттерсон в Дейтоні, штат Огайо. Тут розташована величезна колекція бойової зброї і літальних апаратів, включаючи президентські літаки Франкліна Рузвельта, Гаррі Трумена, Дуайта Ейзенхауера, Джона Кеннеді і Річарда Ніксона. Музей також пропонує безкоштовні віртуальні тури по своїй території, під час яких можна побачити списані літаки часів Другої світової війни, В’єтнамської війни і війни в Кореї.

11. Арт-проект Google

Можливість переглядати твори мистецтва у високому дозволі і деталізації.
Можливість переглядати твори мистецтва у високому дозволі і деталізації.
Щоб допомогти користувачам знаходити і переглядати важливі твори мистецтва он-лайн у високій роздільній здатності і деталізації, Google співпрацює з більш ніж 60 музеями і галереями з усього світу, архівуючи і документуючи безцінні твори мистецтва, а також надаючи віртуальні тури музеями, які користуються технологією Google Street View.



• не пропусти