Як легко пофарбувати стіни приміщення чи невелику будівлю

224

Кожен, хто займається фарбувальними роботами, стикається з проблемою якості. Нелегко накласти щільний шар фарби чи лаку, щоб при цьому не залишилось розводів від пензлика, повітряних пухирців, та інших неприємних дрібниць. Якісно пофарбувати стіни чи невелику будівлю навіть недосвідченому маляру допоможе пульверизатор та повітряний компресор.

Принцип роботи повітряного компресора

Даний пристрій здатен створювати потужний потік повітря та подавати фарбу чи лак під тиском. Зовні він являє собою балон, з електричним двигуном. До нього приєднується пульверизатор, що складається з ємності для фарбування, руків’я та робочого розпилювального сопла. В Україні розумній вибір – купити обладнання Dnipro-M, який випускає продуктивні повітряні компресори та фарбопульти для фарбування.

Різновиди обладнання

Компресори для фарбування можуть різнитися за способом роботи, кількістю насадок, розмірами, потужністю. Найбільш відомі типи:

  • Поршневий. Даний варіант дуже поширений в побуті та невеликих майстернях. Його робота відбувається внаслідок руху поршня в циліндричному двигуні. А далі вже стисле повітря подається до фарбопульту. У свою чергу поршневі апарати мають такі підвиди:
    1. З використанням масла та без нього;
    2. Працюють на дизельному паливі чи на бензині;
    3. Мають пряму чи ремінну передачу.
  • Гвинтовий, робота якого виконується завдяки обертанню двох паралельно розміщених роторів. Їх постійний рух створює комірки, що зменшуються, які й служать джерелом повітряного тиску. Така система дозволяє довго невпинно працювати, але коштує дорожче.

Чи варто фарбувати стіни зсередини

Сучасні фарби дозволяється наносити всередині приміщення, треба лише правильно підбирати основу фарби в залежності від матеріалу стін.

  • Силікатна штукатурка та цегла вимагають використання фарби на основі силікату, полікремнію.
  • Для бетону краще використовувати акрилові фарби з вагомим вмістом акрилової смоли.
  • Дерев’яні поверхні покривають фарбами зі вмістом алкіду. Більшість фарб підходять як для фасадних, так і внутрішніх робіт. Відрізнятися буде лише кількість шарів, які необхідно нанести.

Переваги фарбування компресором

Існують різні інструменти для нанесення фарби: пензлики, валики, ручні розпилювачі. Але ці способи застарілі, вони трудозатратні, не завжди дають бажаний результат, залишають патьоки, ворсинки та нерівномірний шар лаку чи фарби. Компресори спрощують зусилля, значно зменшують час на фарбування та збільшують якість робіт. Пропонуємо звернути увагу на обладнання Dnipro-M, тому що ви отримуєте професійну якість за ціною побутового сегменту.



• не пропусти