Магічний сад Будди, острів Самуї, Таїланд (15 фото)

480

На одній з найвищих гір острова Самуї розташований дивовижний Магічний сад Будди (Magic Garden Samui). На його території знаходяться десятки оригінальних кам’яних скульптур, що зображують Будду, численних священних божеств і тварин.

Магічний сад був заснований в 1976 році талановитим фермером Німом Тхонгсуком (Nim Thongsuk). Почавши працювати над створенням парку скульптур у віці 77 років, Ним присвятив йому завершальний етап свого життя і до 91 року трудився невтомно. Разом зі своєю дружиною творець покоїться в склепі, прихованому від людських очей в глибині саду.

За допомогою асистентів фермер вручну створив з каменю дивовижні скульптури людей, тварин, міфічних створінь. Багато статуй відображають сцени зі священних буддійських писань. Крім того, в парку можна побачити тайських танцюристів і музикантів, солдатів і ченців, мешканців лісу. Деякі статуї настільки злилися з природою, що їх не кожному відвідувачу помітні на тлі зелених рослин. В одній з невеликих штучних печер знаходиться скульптура самого автора і неподалік його брата.

У Магічному саду Будди завжди стоїть незвичайна атмосфера спокою й умиротворення, як не можна краще сприяє медитацій. Кілька будиночків, розташованих на території парку, призначалися для мандрівних ченців, які потребують нічлігу.

Сьогодні Магічний сад Будди на Самуї доступний для масового відвідування. Сюди організовуються групові екскурсії. Плата за вхід символічна – 80 бат. Вона дозволяє підтримувати на території парку порядок і гідні умови.



• не пропусти