Дорога Комб Лаваль, одна з найкрасивіших в світі доріг, Франція (12 фото)

532

Високо в горах, серед французьких Альп розкинулася одна з найкрасивіших в світі доріг Комб Лаваль. Побудована ця дорога ще наприкінці позаминулого століття, в 1897 році. В ті часи вона дозволила вирішити проблему транспортування деревини з Форе-де-Стрічці в Сен-Жан-ан-Руаян.

У наш час Дорога Комб Лаваль з стратегічного об’єкта перейшла в розряд туристичних. Вона стала головним атракціоном велосипедистів під Франції . Тут кожен з них може помірятися силами з природою, з крутими підйомами та спусками. Нескінченна безліч віражів і підйомів готові принести задоволення тим небагатьом сміливцям, які кинули виклик цьому серпантину.

Нагорода переможцям очевидна. Вони можуть насолоджуватися найпрекраснішими з видів в Альпах Франції в регіоні Веркора. Найбільш видовищну ділянку дороги між Сен-Жан-ан-Руаян і Коль-де-ла-Машин. Майже тринадцять кілометрів невимовної альпійської краси, не займаних диких рослин і абсолютно не лякливих тварин, що очікують рідкісних туристів на старовинній дорозі Комб Лаваль. Дух захоплюючу красу дорозі додають тунелі, які прорізають скелі.

Якщо їхати від Сен-Жан-ан-Руаян, то перші сім кілометрів дорога круто підіймається вгору, зображуючи звивисту, тиху лісову дорогу. І тільки після Коль-де-ла-Машин маршрут стає більш пологим. Тут же багатьом туристам подобається скотитися на велосипеді по прямому, але досить довгому, близько двох кілометрів, круто що йде вниз тунелю.



• не пропусти