Санта Клауси всіх країн – єднайтеся! Передноворічні святкування в різних куточках світу

241

Різдво – одне з найсвітліших свят, який в рівній мірі люблять і діти, і дорослі. Міста запалюються сотнями мерехтливих вогнів, в будинках пахне хвоєю й мандаринами, всюди панує приємна суєта: пошук подарунків, заготівля ласощів, вибір нарядів … Як відомо, католики відзначають Різдво 25 грудня, передуючи цим святом настання нового року. Про те, як проходить підготовка Санта Клаусів з різних країн світу до новорічного марафону, – фоторепортаж нижче.

Хто, як не англійці, знає толк в різдвяних гуляннях. Підтримувати форму Санта в цій країні допомагає щорічний 5-кілометровий «забіг», який традиційно проходить в перших числах грудня в Ліверпулі. Відмінну фізпідготовку в цьому році продемонструвало порядку восьми тисяч сивобородих «старців». Ще одне місце масового скупчення Санта Клаусів – Трафальгарська площа. Під час передноворічного ходи SantaCon по лондонських вулицях в характерних червоних шапках гуляють не тільки хлопці, а й дівчата.

Костюмований парад проходить також в Брюсселі (Бельгія), але приурочений він не до Різдва, а до Дня Святого Миколая, який святкують 5-6 грудня. По головній площі міста проходить переодягнений Святий Миколай (“Sinterklaas”) у супроводі двох помічників, які називаються “Zwarte Piet”. Родзинка бельгійців – вірність історії, адже всі наряди виконані в дусі середньовіччя.

В Америці новорічних свят також чекають з нетерпінням, адже людям так хочеться тепла і радості після пережитих в останні місяці потрясінь. Напередодні Різдва Санта Клауси намагаються принести подарунки в кожен будинок. Один з кмітливих американців, Michael Sciaraffo, за допомогою соціальної мережі Facebook зібрав благодійні кошти для допомоги сім’ям, постраждалим від урагану Сенді. У костюмі Санта Клауса він особисто обійшов безліч будинків у Нью-Йорку. До речі, красиву ялинку Америки традиційно вже протягом 80 років встановлюють саме в цьому місті, поруч з Рокфеллерівського центром.

Звичайно ж, одним з найбільш екстремальних виявився ніякий не заморський Санта, а наш російський Дід Мороз. Валерій Кокоулін в тематичному вбранні вирішив відсвяткувати закінчення морехідного сезону на своїй саморобної яхті, оскільки в Красноярську на річці Єнісей температура опустилася до 23 градусів нижче нуля.

До речі, подарунки на Різдво отримують не тільки люди, але і … звірі. У центральному Лондонському зоопарку влаштували незвичайну акцію: ласощі від Санти отримали всі вихованці.

Санта Клауси всіх країн - єднайтеся! Передноворічні святкування в різних куточках світу (1)

Санта Клауси всіх країн - єднайтеся! Передноворічні святкування в різних куточках світу (2)

Санта Клауси всіх країн - єднайтеся! Передноворічні святкування в різних куточках світу (3)

Санта Клауси всіх країн - єднайтеся! Передноворічні святкування в різних куточках світу (4)

Санта Клауси всіх країн - єднайтеся! Передноворічні святкування в різних куточках світу (5)

Санта Клауси всіх країн - єднайтеся! Передноворічні святкування в різних куточках світу (6)



• не пропусти