Вакарчук, Філарет і Жадан написали листа Порошенку

    2479

    Громадські та релігійні діячі України написали листа президенту Петру Порошенку з пропозицією створення антикорупційних судів.

    “Ми, підписанти цього листа, наполягаємо на терміновому створенні повноцінної системи незалежних антикорупційних судів, а не тільки Вищого антикорупційного суду, як це передбачено Законом України”, – йдеться в листі, передає ZN.UA.

    Автори впевнені, що будь-які антикорупційні ініціативи нічого не значать, якщо їх не підкріплювати реальними діями. Тому кінцеві результати боротьби з корупцією залежать від роботи нереформованих судів і суддів. При цьому оновлення судів гальмується через відсутність політичної волі у керівництва країни.

    У листі активісти пропонують створити спеціальну конкурсну комісію, яка буде підбирати кандидатів на посади антикорупційних суддів.

    Лист підписали: Верховний архієпископ Києво-Галицький, Глава УГКЦ Святослав, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, актриса Ада Роговцева, лідер групи “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук, письменник Сергій Жадан.



    • інші новини