Якою буде погода 22 жовтня: прогнози синоптиків по регіонах

    61

    22 жовтня українців очікує переважно спокійна та суха погода. Однак на заході країни можливий туман та невеликі заморозки, які можуть вплинути на видимість на дорогах. Такі дані надали в Укргідрометцентрі.  

    Синоптики попереджають, що мешканцям західних регіонів слід бути обачними на дорогах через туман, який найімовірніше з’явиться вночі та вранці. Вітер у ці дні буде слабким – змінного напрямку, швидкість становитиме 3-8 м/с. 

    У Карпатах можливі незначні морози: температура вночі опускатиметься до 1-3 градусів нижче нуля. В решті західних областей очікується від 0 до 5 градусів тепла вночі. Протягом дня повітря прогріється до комфортних 12-17 градусів. 

    Погода у Києві та області 

    На Київщині також прогнозується спокійна погода з невеликою хмарністю. Опади не очікуються, а вітер буде таким же слабким, як і в інших регіонах – 3-8 м/с.  

    Вночі температура коливатиметься від 0 до 5 градусів, у столиці – від 3 до 5 градусів тепла. У денний час стовпчики термометрів піднімуться до 12-17 градусів у регіоні та 14-16 градусів безпосередньо у Києві. 

    На основі останніх кліматичних спостережень і прогнозів синоптиків, зима цього року в Україні може бути не дуже суворою. Тенденції минулих років свідчать про поступове зменшення кількості морозних днів, а отже, ймовірно, що тепла осіння погода протримається довше.