Бронювання працівників критичних підприємств від мобілізації призупинено до 15 листопада

    531

    Бронювання військовозобов’язаних працівників критичних підприємств через портал «Дія» призупинено до 15 листопада. Цей крок пов’язаний із проведенням аудиту вже заброньованих співробітників українських компаній. 

    На порталі «Дія» зазначено, що послуга тимчасово закрита: «До 15 листопада триватиме аудит заброньованих військовозобовʼязаних. Повідомимо про відновлення сервісу, тож стежте за оновленнями».  

    Цю інформацію підтверджують і українські ЗМІ, які раніше повідомляли про відповідне рішення Кабінету Міністрів. 

    Однак, від першого заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка надходила інша інформація. Він стверджував, що аудит проходитиме без призупинення процедури бронювання. «Рішення ухвалили, бо різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч людей, а тут за пару місяців — зростання вдвічі», — пояснив представник Міноборони. 

    Міністерство економіки має проаналізувати результати перевірок та до 20 листопада поінформувати уряд. Згідно з постановою Кабміну, наразі дозволено бронювати 50% військовозобов’язаних працівників критично важливих для економіки підприємств.