Нацрада застосувала нові санкції до телеканалу “НАШ”

    1499

    За результатами трьох перевірок каналу винесли два попередження і призначили два штрафи.
    Про це інформує пресслужба регулятора.

    Перша перевірка відбулася ще в грудні минулого року. Її призначили через участь у передачі “П’ятниця. Вечір” представника так званої “ЛНР” Родіона Мірошника

    “Мірошник висловив протиправні твердження стосовно територіальної цілісності і недоторканості державного кордону України, її конституційного ладу, використовував вислови, які створюють напруженість у суспільстві через протиставлення громадян України окупованого Донбасу громадянам України з решти її території, тобто за територіальною ознакою. Також Мірошник транслював погляди влади РФ, зокрема про те, що Росія не є учасником конфлікту на Донбасі”, — йдеться в повідомленні.

    Тому через пропаганду тероризму Нацрада оштрафувала телеканал на 114 тисяч гривень.

    Ще один штраф на таку ж суму наклали за наявність в ефірі закликів до розв’язання агресивної війни або її пропаганди, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі. Такі заклики, за словами Нацради, містилися у відеоролику “Наша (не)залежність? НАШ покаже”.

    “Трансляція цього ролика може створювати напруженість, розпалювати ворожнечу між різними групами населення України, підбурювати до насилля й створювати загрози конституційному устрою та громадському порядку”, — зазначили у регуляторі.

    Третя перевірка стосувалася запитання, чи “Володимир Путін заслуговує на Нобелівську премію миру”, яке задали телеглядачам у формі інтерактивного голосування. За створення позитивного образу очільника держави-агресора і маніпулювання інформацією мовникові оголошено попередження.