Топ – 10. Найкрасивіші річки світу (фото)

5755

Ми бажаємо вам відвідати хоча б одну з цих прекрасних звивистих річок і насолодитися захоплюючими водними пейзажами.

Відома, як «та, що втекла з раю», річка Каньо Крісталес, що на півночі Колумбії , часто вважається найкрасивішою в світі. Приголомшливі різнокольорові смуги барвистих водоростей переливаються калейдоскопічною палітрою червоного, жовтого, синього, зеленого і чорного кольорів. Подібний ефект «підводної веселки» виникає тільки в розпал літа, коли сонце допомагає цвітінню колоній рідкісних водоростей.

Але у світі є й інші не менш красиві річки. Журнал Forbes досліджував кращі з них і склав десятку найкрасивіших річок, які варто відвідати хоча б раз у житті.

10 найкрасивіших річок у світі.

1. Річка Футалеуфу (Futaleufu River), Аргентина і Чилі. 

Крихітне, мальовниче селище Футалеуфу, розташоване в Чилі , забезпечує доступ до однойменній річці. Блакитні і глибокі води річки живлять озера чилійського національного парку Лос Алерсес (Los Alerces National Park). Освічена талими водами льодовиків Патагонії , річка Футалеуфу приваблює любителів рафтингу зі всього світу.

top10-reka-futaleufu-01

top10-reka-futaleufu-02

2. Річка Каньо Крісталес (Cano Cristales River), Колумбія. 

Неймовірний психоделічний вир! Каньо Крісталес не без підстави називають найкрасивішою річкою в світі. Це неширока річка, що представляє собою послідовність струменів і вирів. Під час літнього цвітіння водоростей річка перетворюється на фантастичний калейдоскоп фарб.

top10-reka-kano-kristales-01

top10-reka-kano-kristales-02

3. Річка Замбезі (Zambezi River), Замбія та Мозамбік. 
Четверта за протяжністю річка Африки долає 2500 кілометрів і шість країн, перш ніж впадає в Індійський океан. Подорож по річці Замбезі дозволяє вивчити дивовижне життя африканської флори і фауни. Найголовнішою визначною пам’яткою річки є один з найбільших водоспадів у світі – водоспад Вікторія .

top10-reka-zambezi-01

Река Замбези (Zambezi River), Замбия и Мозамбик.

4. Річка Янцзи (Yangtze River), Китай. 

Найдовша річка Євразії пропонує разюча кількість можливостей для вивчення китайської життя і культури в селах і містах розташованих на її берегах. Під час круїзу по річці ви побачите прекрасні пейзажі гірських ущелин і красиві пагоди, що стоять вздовж берегів річки.

top10-reka-yanczy-01

top10-reka-yanczy-02

5. Річка Дунай (Danube River), Центральна Європа. 

Дунай – одна з найважливіших річок Європи, протікає вздовж берегів десятка країн. Круїзи по Дунаю довжиною від декількох годин до декількох днів можуть вважатися найбільш цікавими. Під час таких подорожей ви познайомитеся з середньовічними містами і побачите старовинні замки, що стоять на березі, а так само побуваєте в історичних місцях Європи.

top10-reka-dunaj-01

top10-reka-dunaj-02

6. Річка Hanalei, острів Кауаї, Гаваї. 

Це одна з небагатьох судноплавних річок на Гавайських островах . Річка тягнеться повз поля, де вирощують таро, і повз мальовничі зелені пагорби, а потім впадає в однойменну тихоокеанську затоку. Ця невелика річка (приблизно 25 км) знаходиться під особливим спостереженням американської організації з охорони річок.

top10-reka-hanalei-01

top10-reka-hanalei-02

7. Річка Гудзон (Hudson River), США. 

Річка завдовжки 507 км протікає з півночі на південь через східну частину штату Нью-Йорк. Починається на озері «Сльоза Хмари» (Lake Tear of the Clouds), розташованого на схилах гірського хребта Адірондак. Протікає вздовж міста Олбані і впадає в бухту Лоуер-Бей, утворюючи собою кордон між штатами Нью-Йорк і Нью-Джерсі. Гудзон – одна з найпопулярніших туристичних річок Америки, яка надихнула багатьох поетів і художників.

top10-reka-hudson-01

top10-reka-hudson-02

8. Річка Меконг (Mekong River), Камбоджа та В’єтнам. 

Звивиста річка, що протікає на території Китаю , Лосано, Камбоджі і В’єтнаму . Річка судноплавна і на ній здійснюються туристичні круїзи. Річка Меконг має величезне значення для сільського господарства всіх країн, в яких протікає.

top10-reka-mekong-01

top10-reka-mekong-02

9. Річка Кенай (Kenai River), Аляска, США. 

Якщо ви захоплюєтеся спортивною рибалкою, то ви повинні тут побувати. Навряд чи ви знайдете де-небудь у світі більш відповідне місце для упіймання трофейного лосося. Річка протікає в мальовничій, покритої льодовиками полонині Кенай.

top10-reka-kenai-01

top10-reka-kenai-02

10. Річка Шпрее (Spree), Німеччина. 

Річка завдовжки 400 км, що протікає по території Німеччини і на півночі Чехії . Але найбільш вражаючим і популярним є ділянка, що проходить в районі Берліна. Дуже популярними є екскурсійні тури на човнах, що дозволяють милуватися міською архітектурою.

top10-reka-shpree-01

top10-reka-shpree-02



• не пропусти