10 реальних морських істот з ваших кошмарів (фото)

7679

Природа часом нас чимало дивує. Ми можемо зіткнутися з такими химерними формами життя на нашій планеті, що буде важко повірити, що вони реально існують. Особливо дивними можуть бути морські мешканці, так як вони ховаються в таких глибинах, що їх рідко кому вдається побачити або відобразити на фото чи відео. Дізнайтеся про дивовижні морських монстрів, які можуть прийти до нас тільки в кошмарних снах.

1. Риба, яка виглядає, як хижак

Ця рибка може похвалитися величезним зубастим ротом, яким, безсумнівно, може володіти тільки хижак. Рибина виду Neoclinus blanchardi або, як її ще називають, щуча морська собачка, виглядає досить страхітливо. До того, як цей морський мешканець відкриває рот, його зовнішність не особливо відрізняється від зовнішності звичайних риб, хоча у нього є дивні зморшкуваті щоки, як у старого.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

Варто цій «собачці» відкрити пащу, як вона перетворюється в страхітливого монстра, який готовий вас проковтнути цілком.

Щуча морська собачка неймовірно територіальна істота. Риби використовують свої гігантські роти при зіткненні один з одним, хоча їх бійки чимось нагадують зіткнення двох парашутів.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

2. Морська мухоловка

Може здатися, що цих істот дістали з дна кратера якоїсь чужої планети, однак вони мешкають на Землі, точніше, в глибоководних каньйонах недалеко від Каліфорнії. Покривники-хижаки схожі на м’ясоїдні рослини мухоловки, але живуть у морських глибинах. Вони закріплюються на дні і спокійно чекають, поки нічого не підозрюючи здобич пропливе поряд з їх роззявленою пащею. Як тільки здобич поруч, покривник тут же хапає її. Навчившись полювати саме так, ці істоти не можуть дозволити собі бути надто перебірливими у харчуванні.

Крім того, що покривники-хижаки виглядають як позаземні форми життя, вони також мають властивість давати потомство без спарювання з іншими особинами, виробляючи одночасно і яйцеклітини, і сперматозоїди.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

3. Риба, яка нападає знизу

Це жива істота виду Astroscopus guttatus не з найпривабливішою зовнішністю отримало назву крапчастий звіздар. Така назва викликає асоціації з якоюсь дрібною яскравою рибкою з великими очима, проте ця риба зовсім не така. Хто ж ще може рахувати зірки? Очевидно, це диявол, який сидить на своєму троні десь у пеклі.

Більшу частину свого життя ця риба проводить, зарившись у мул на дні, поглядаючи знизу за всім, що рухається поблизу. Більш того, у неї є особливі органи над очима, які можуть виділяти електричні розряди.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

4. Акула, яка виглядає, як килимок на підлозі

Поглянувши на цю істота, відразу не розбереш, чи то рослина, чи то тварина, чи то взагалі неживий предмет. Насправді це килимова акула, яка отримала таку назву через схожість з килимком, хоча цей килимок володіє зубами і може боляче вкусити.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

5. 7-метрова риба

Ремнетел або оселедцевий король є найдовшою кістковою рибою в світі. Яка ж довжина цього гіганта? Наприклад, в 1996 році в Каліфорнії американські військові зловили 7-метрового ремнетела, витягнути якого з води виявилося завданням не з легких. Ці гіганти дуже рідко зустрічаються, а більшість тих, кого вдається виявити, вже мертві. Хоча в мертвому стані подібний монстр куди краще, ніж у живому. Мабуть, саме це істота стало прообразом легенд про морські змії – страшне морське чудовисько.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

6. Справжнє морське чудовисько

Ймовірно, ви чули про те, що на світі бувають гігантські кальмари, однак з’ясувалося, що є кальмари, які ще більше перевершують за розмірами гігантських. У 2007 році рибалки витягли на борт судна найбільшого зі всіх відомих кальмарів, що колись були спіймані. Довжина цього монстра була 10 метрів, а його вага складала близько півтонни!

Очевидці казали, що очі були розміром з велику тарілку, а якби комусь спало на думку приготувати з цієї істоти кальмарні кільця, то кожне таке кільце було б розміром з тракторну шину.

Люди, які зловили гіганта, змушені були заморозити його прямо на судні, мабуть, після запеклої боротьби. З тих пір він перебуває в якості експоната в новозеландському музеї.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

7. Найбільша у світі риба

Місяць-риба або, як її ще називають риба-сонце – найважча риба на світі. Ймовірно, рибу назвали рибою-сонцем, так як вона любить ніжитися на сонечку біля поверхні води, частково для залучення птахів, які ласують паразитами на шкірі цієї рибки. Ці риби-гіганти не становлять загрози для людини, що є тільки плюсом, оскільки така риба може запросто проковтнути людину цілком, якщо захоче.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

8. Риба, яка вміє ходити

Думаєте, що рибам зовсім не потрібно мати ніг у воді, так як вони не збираються бродити по дну? Ви помиляєтеся! У деяких риб є щось на зразок ніг. Риби сімейства Брахіоніхтові (Brachionichthyidae), яких не так давно виявили біля острова Тасманія, Австралія, не тільки мають чотири «кінцівки» на тому місці, де у них повинні бути плавці, але вони вміють ними пересувати, блукаючи по дну.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

9. Риба, яка виглядає, як інопланетянин

Риби з роду Ідіакантові часто називають рибами-чорними дияволами через їх зовнішность. Вони мешкають в морських глибинах, куди не добирається сонячне світло. У них є особлива стратегія полювання: їх організм виділяє інфрачервоне світло, яке можуть бачити тільки вони самі, тобто у цих істот є щось на зразок окулярів нічного бачення, в той час, коли всі інші живі істоти практично сліпі.

Цікаво, що вражаючі зуби є тільки у самок цих риб, а у самців немає навіть добре працюючого шлунка. Висунуто припущення, що самці потрібні тільки для того, щоб давати потомство, тому всі інші органи, крім статевих, їм ні до чого.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)

10. Молюск, який виглядає, як пеніс

Ця істота називається гуідак, чия назва запозичена в індіанців і означає «той, що швидко копає». Тіло молюска виходить далеко за межі раковини і робить його схожим на чоловічий орган. Ці молюски відрізняються тим, що мають значну тривалість життя – 140 років і більше, а також можуть виростати до великих розмірів (до 1,5 кілограм і більше). Цей молюск досить популярний в японській і китайській кухні, де його нерідко їдять в сирому вигляді.

10 реальных морских существ из ваших кошмаров (11 фото)



• не пропусти