12 історичних пам`яток з легенд, які неодмінно треба побачити (фото)

2898

Подорож дозволяє розширити горизонти і побачити численні дива. Крім того, це можливість познайомитися з новою культурою, місцевою кухнею, унікальними пам’ятками, які оточені таємничою історією і таять в собі легенди.

12. Шамбала, Тибет

Landmarks-1

Шангрі-Ла – це віддалена місцевість в Тибеті, яка вважається священною і таємничою. На санскриті Шамбала означає «місце миру». Існує повір’я, що тільки з чистою душею і помислами людина може потрапити в це королівство спокою, радості і вічного життя. Сьогодні нікому не відомо його точне місце розташування, та існує думка, що ніхто і не дізнається, оскільки не володіє необхідними якостями, щоб увійти туди.

11. Ельдорадо, Колумбія

Landmarks-2

Легенда про Ельдорадо оповита таємницями. Нікому точно не відомо, де може перебувати «золоте місто», але найімовірніше, це Колумбія, Південна Америка. Легенда про існування такого міста з’явилася в період 16-17 століть, коли почали знаходити предмети, виготовлені із золота і поховані на дні озера Гаутавіта, в далеких Андах. Іспанці знайшли їх на березі озера, але не змогли дістатися до дна, оскільки озеро дуже глибоке. Так і виникла легенда про Ельдорадо, «золоте місто» на дні озера.

10. Долина царів, Єгипет

Landmarks-3

Єгипет – одна з найбільш відвідуваних туристами країн. Особливо популярним місцем вважається Долина царів, яка розташована на берегах Нілу. Тут свого часу ховали фараонів та інших могутніх правителів Єгипту, включаючи фараона Тутанхамона, а, значить, в цьому місці сконцентровані величезні багатства. Існує легенда, що місце поховання Тутанхамона прокляте і всі, хто був причетний до археологічних розкопок поховання, стали жертвами цього прокляття.

9. Місто Іс, Франція

Landmarks-4

Місто Іс було побудоване на узбережжі французької Британії і зараз поховане під водою в гавані одного з відомих курортів Франції. Кельтська принцеса Дахут попросила свого батька, короля Градлон, побудувати для неї місто на березі моря. Батько погодився і побудував Іс. Ключ від міських воріт зберігався у короля. Коли в принцесу вселився демон і змусив її вкрасти ключ, місто було затоплене і повністю пішло під воду разом з мешканцями.

8. Троя, Туреччина

Landmarks-5

Всі пам’ятають трагічну історію, пов’язану з Троянської війною, описану в поемах Гомера. Легенда про загибель міста почалася з того, що Єлена втекла з правителем Парісом. Це й стало причиною війни між Троєю і Грецією. Міфічний Ахіллес вбиває Гектора, а грецькі воїни, які таємно проникли в статуї коня в Трою, знищили місто. Сьогодні можна прогулятись тільки руїнами цього колись славного міста.

7. Каракорум, Монголія

Landmarks-6

Місто, яке колись було столицею Імперії монголів, тепер стало містом привидів і руїн. Дуже давно в ньому правили імператори Монголії. У місті було багато монастирів, храмів та інших будівель. Одним з монастирів був Ердені-Дзу, перший буддистський монастир в Монголії. Сьогодні серед покинутих будівель можна побачити камінь-фалос. За легендою, він був встановлений в місті, щоб ченці відмовилися від своїх земних і непристойних думок, і не звертали уваги на дівчат.

6. Карфаген, Туніс

Landmarks-7 (1)

Landmarks-7

Карфаген, заснований фінікійцями на території сучасного Тунісу, був процвітаючим містом. Він був побудований на землі, відданій Еліссі королем Тіра як придане, коли вона вийшла заміж за брата короля Сихемом. Брат Елісси, Пігмаліон, ставши королем, мучився від думок, що земля не належить саме йому. Він вбиває чоловіка сестри. Елісса змушена була тікати разом зі своїми прихильниками. Пізніше вони засновують місто Карфаген в Африці.

5. Тімбукту, Малі

Landmarks-8

Оповите легендами місто Тімбукту знаходиться на півночі Малі на межі пустелі Сахара. Місто було головним торговим центром, що дозволило йому стати процвітаючим і жвавим. За легендою, тут завжди було багато солі, яка цінувалася як золото, а, значить, місто було дуже багатим. Багато дослідників бажали відвідати місто, але оскільки вони не були мусульманами, то вхід до нього був заборонений. Ця заборона розпалювала інтерес у тих, хто хотів колись і хоче досі потрапити в місто, незважаючи на те, що від його колишньої слави нічого не залишилося.

4. Лох-Несс, Шотландія

Landmarks-9

Загадка Лохнеського чудовиська не розкрита й донині. Ця сучасна легенда досі актуальна. Подейкують, що чудовисько живе на глибині 240 м. Перший раз, коли заговорили про цю істоту, яка носить ніжне ім`я Нессі, був у 565 році н.е. Розповідь про гігантський хвіст тварини передавалася з покоління в покоління і обростала новими фактами і вигадками. Є думка, що це морський динозавр, який випадково зберігся до наших днів (плезіозавр). Інші вважають, що це гігантська морська змія. Поки тварина не покаже себе у всій красі, легенда буде існувати.

3. Лорелей, Німеччина

Landmarks-10

Ті, кому пощастило відправитися в річкову подорож по річці Рейн, змогли помилуватися не тільки красою природи, замками, побудованими на березі, але й високою скелею. Кораблі намагаються триматися подалі від скелі Лорелей, адже в цьому місці часто трапляються аварії. За легендою, заснованої на місцевому фольклорі, гарна дівчина Лорелей кинулася зі скелі у воду після того, як дізналася, що її коханий вибрав іншу. Вона перетворилася на русалку, яка, сидячи на скелі, приваблює своїми піснями моряків і веде їх до загибелі.

2. Замок Розафа, Албанія

Landmarks-11

Замок Розафа в Албанії став туристичною визначною пам’яткою, не менш цікавою, ніж Версаль або Букінгемський палац. Будівництво фортеці обросло легендами. Найпопулярніша розповідає про трьох братів, які будували фортецю. Щоб побудоване за день не зникало вночі, необхідно було принести в жертву родича. Жереб упав на дружину того з будівельників, яка принесе їм обід на наступний день. Жертвою стала Розафа, дружина молодшого брата. Жінка змирилась із долею і погодилася померти. Її тіло було поховане біля стін замку.

1. Ґластонбері, Англія

Landmarks-12

Ґластонбері в Англії стало туристичним об’єктом завдяки двом історичним особам і священному предмету: Священному Граалю. Йосип, учень Ісуса Христа, який забрав тіло вчителя після розп’яття, втік до Британії і заснував Ґластонбері. Він узяв з собою і чашу, Священний Грааль. Кажуть, що вона була закопана біля підніжжя пагорба Ґластонбері Тор. З нього добре було видно острів Авалон, де пізніше правив король Артур. Подейкують, що в Ґластонбері і знаходилось відоме місто Камелот.



• не пропусти