Казковий замок Хоеншванґау з неоготичною архітектурою, Німеччина (фото)

3840

Замок лицарів і осіб королівської крові, з багатою історією і казковою неоготичною архітектурою розташувався в мальовничому куточку Баварії поблизу австрійсько-німецького кордону у міста Фюссен.

Побудований на руїнах фортеці Шванштайн, замок Хоеншванґау (Hohenschwangau) і донині належить королівському роду Баварії – родині Віттельсбах.

Гарна архітектура середини 19 століття, що нагадує скоріше величезну фортецю, ніж замок, яким малюється він в уяві кінорежисерів і письменників-істориків, доступна для погляду туристів навіть здалеку. Замок Хоеншванґау знаходиться на пагорбі, оточений листяними деревами, що додають йому особливу пікантність в осінній період і суворість в морозні зимові дні.

Літня і мисливська резиденція короля Максиміліана II Баварського спочатку називалася замок Шванштайн. Вірніше, це була стара фортеця, перші згадки про яку відносяться ще до 12 сторіччя. Максиміліан придбав романтичні руїни, розташовані неподалік від мальовничого гірського озера Альпзее, ще будучи принцем. Зведення нового замка на місці старої фортеці почалося в 1832 році і тривало 5 років.

Вражає і внутрішнє оздоблення замку. Колоритні картини, що розповідають про часи великих могутніх вікінгів, про які століттями складали легенди. Тематичні фрески, арочні отвори, лаконічні і без витонченості меблі в стилі Бідермайєр зустрінуть вас у стінах замку Хоеншванґау. Там же можна побачити рояль, за яким грав сам Ріхард Вагнер. Самою ж красивою і незвичайною кімнатою замку є Банкетний зал, більш відомий як зал Героїв та Лицарів, в центрі якого розмістився стіл, королівський весільний подарунок (1842г.) до церемонії одруження кронпринца Максиміліана і Принцеси Марії Прусської. Стіл прикрашений картинами, присвяченими «Сазі про Нібелунгів». Нижче, на другому поверсі королівського замку Хоеншвангау можна побачити настінний живопис, присвячений епосу про Лебединому лицаря Лоенгріні, на честь якого і був названий Лебединий зал, або інакше – зал Лебединого лицаря.

Замок Хоеншванґау є пам’яткою Німеччини і відкритий для відвідувачів з 1913 року. Поруч із замком, буквально в декількох сотнях метрів розташувався ще один дивовижний замок Нойшванштайн, від якого в літній час можна пройти по канатній дорозі до Тегельберга і помилуватися відкрилися виглядом на ланцюжок альпійських хребтів, що йде вдалину. Тут же, неподалік від замку Хоеншвангау розташувалися два озера Альпзее (Альпійське озеро) і Шванзее (Лебедине озеро), останнє з яких має безпосередній зв’язок з однойменною твором П.І. Чайковського.

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (1)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (2)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (3)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (4)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (5)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (6)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (7)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (8)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (9)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (10)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (11)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (12)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (13)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (14)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (15)

Замок Хоеншвангау, Фюссен, Німеччина. (16)