У Берліні знайшли справжній самурайський меч XVII століття, який використовувався для харакірі

770

Археологи знайшли справжній самурайський меч під час розкопок у Берліні (Німеччина). Його ідентифікували як вакідзасі часів феодальної Японії XVII століття.

Це короткий клинок, який використовувався як запасна або допоміжна зброя в ближньому бою. Його часто застосовували під час ритуалу харакірі — самогубства самурая для спокутування особистої ганьби або запобігання попаданню в полон. В ті часи вони були невід’ємною частиною бойового спорядження японських воїнів, а зараз вважаються важливою частиною культури та історії країни.

Меч виявили під час розкопок у підвалі будівлі ХХ століття. Воно знаходиться на вузькій вулиці, яка до Другої світової війни була міцно забудована будинками. У «захаращеному приміщенні» також були вуздечки, стремена, збруя та різне артилерійське приладдя.

При більш ретельному огляді головної знахідки фахівці помітили, що на рукоятці, що сильно поржавіла, збереглися сліди дерева і текстильна обгортка. На наконечнику можна побачити так званий мотив Дайкокутена – одного із семи богів удачі в японській міфології.

Незвичайну знахідку передали до Музею доісторичного періоду та ранньої історії у Берліні.