Як оригінально відсвяткувати Новий Рік 2020: добірка ідей

1632

Приємно мати власні традиції на свята: дотримуватися якихось деталей щороку, завжди проводити час із рідними людьми, переглядати улюблені фільми. Але, інколи, хочеться додати у святкування Нового Року щось незвичне. Як можна урізноманітнити найголовніше свято року? Ми зібрали добірку ідей, які допоможуть визначитися.

Якщо їдете в подорож на Новий Рік

Подорож — це вже досить оригінальний спосіб відсвяткувати. Але, усе ще залежить від того, яка подорож. Є різні варіанти:

  1. Автобусний тур європейськими містами. Зустрінете Новий Рік у дорозі, десь серед десятків різдвяних ярмарок, яскравих гірлянд, гарячих глінтвейнів та святкових вистав.
  2. Орендувати квартиру в одному з великих європейських міст. Пожити там кілька днів і побачити, як насправді святкують французи, німці чи іспанці.
  3. Поїхати в інше українське місто. Бюджетну подорож можна спланувати у Львів, Ужгород, Тернопіль, Івано-Франківськ. Або й зовсім поїхати ближче до гір. Орендувати будиночок із комином, погуляти біля гір.
  4. Зустріти Новий Рік у горах. Не просто в будинку, а саме в гірському зимовому поході. З наметами, досвідченим провідником, теплим одягом та жагою до пригод. Таким святом точно не всі зможуть похвалитися, адже зимовий похід — для сильних характером.

Якщо святкуєте вдома з друзями

Навіть вдома можна вигадати оригінальні способи відсвяткувати Новий Рік. Головне, щоби всі також були налаштовані робити цікаве свято. Тоді, можна домовитися про такі варіанти:

  1. Зробити тематичну вечірку. Тематику можна обрати в стилі певної країни чи культури, з фільмів чи книжок, певного історичного періоду. Наприклад, якщо ви обрали країну — Францію, то гості можуть прийти в костюмах видатних французьких особистостей. Можна підібрати класичні французькі напої, приготувати традиційні страви, прикрасити будинок характерними елементами.
  2. Зимовий пікнік у дворі. Якщо не хочеться сидіти в кімнаті, а планів більше немає — можна влаштувати пікнік біля дому, у дворі. Це, навіть, простіше, ніж їхати кудись: вдома можна взяти стільці та стіл, теплі ковдри, посуд. Розпалити поряд багаття, винести гарячі страви та напої. А потім, коли всі змерзнуть, втекти додому грітися.
  3. Кіномарафон. Затишно, просто і виходити нікуди не треба. Як організувати? Вибрати з друзями кращі новорічні фільми, приготувати тематичні святкові страви й напої. Облаштувати кімнату подушками та ковдрами, щоби було зручно довго дивитися фільми. Прикрасити все навколо гірляндами, ліхтариками, свічками — щоби додати кіномарафону святкової атмосфери.

Якщо святкуєте з дітьми

Святкуєте Новий рік із дітьми? Тоді потрібно придумати, як розважити їх та й самому не засумувати. Ось кілька варіантів:

  1. Свято в українському стилі. Тут можна придумати багато розваг із дітлахами: разом вигадувати та майструвати всім новорічні костюми, разом готувати 12 страв для святкового столу, разом прикрашати будинок в етнічному стилі. Також, можна вивчити кілька гарних щедрівок.
  2. Влаштувати конкурси. Щоби діти не засумували та весело провели Новий Рік, можна вигадати для них всілякі змагання, конкурси, разом влаштувати творчі виступи. Наприклад, конкурс на краще привітання з новим роком чи на кращий костюм. Вигадати квест, щоби всі відгадували загадки, а для переможців підготувати невеличкі подарунки.
  3. Прогулянка до ялинки. З дітьми довго на вулиці не посидиш, але якщо є багато снігу, то можна прогулятися. Зліпити сніговика, пограти в сніжки, пройтися до головної ялинки міста. А, як повернетеся додому, випити гарячий какао, щоби зігрітися.

А, як ви зазвичай святкуєте Новий Рік? Дотримуєтеся традицій у всьому, чи щороку вигадуєте щось нове?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти